Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
≡ Meniu

Lenovo IdeaPad G550L

Acest laptop Lenovo IdeaPad G550L este la ofertă, adică costă 1400 lei (cu 100 de lei mai puţin decât costa până acum). (Un model ceva mai nou ca acesta, care este un fel de upgrade la acesta, este Lenovo IdeaPad B550 sau B550A, iar o alternativă mai ieftină e acest laptop Lenovo G550L cu T3500.)

Laptopurile Lenovo IdeaPadG550L sunt ieftine şi sunt foarte performante. Poate că nu arată la fel de bine ca un Asus, dar merg la fel de bine.

Sunt destul de bune la momentul actual, la fel şi laptopul Lenovo IdeaPad G550… şi modelul pentru jocuri Lenovo IdeaPad G565AP care a fost lansat de curând. Acest Lenovo G550L este cel mai vândut model de la acest brand pentru preţul accesibil. În acest review, vă voi arăta cum arată laptopul în realitate, ce specificaţii are şi unde-l puteţi găsi la cel mai mic preţ.

Poze

Lenovo IdeaPad G550L arată exact ca G550, doar logo-urile de la AMD şi Intel diferă la exterior, iar la interior diferă procesoarele, plăcile video şi chipseturile.

Tastatură

Deschis

Vezi aici mai multe poze, detalii tehnice și informații referitoare la gadget

Preţuri

Preţul lui Lenovo IdeaPad G550L este undeva la 1400 de lei şi cred că este un preţ bun pentru un astfel de notebook. Deci, preţul este de 1400 lei, iar ca resigilat era cu vreo 1500 lei.

Plusuri şi minusuri

Minusuri acestui laptop Lenovo IdeaPad G550L ar fi aspectul cam ieftin sau made in China şi lipsa unei plăci video cu suport 1080p, adică Full HD. Dar, dacă folosiţi un player bun (VLC cu setările corecte) atunci redarea filmelor Full HD nu ar trebui să fie o problemă.

Plusurile sunt calitatea bună Lenovo sau IBM, preţul mic, faptul că este performant datorită procesorului Intel Pentium dual core şi memoriei RAM de tip DDR3. Un alt plus este ecranul iluminat LED.

Alternative

O alternativă mai ieftină la Lenovo IdeaPad G550L ar fi un laptop Lenovo G550L cu T3500 care este tot un IdeaPad dar vine cu T3500.

Nota 8

Eu îi dau nota 8 acestui Lenovo IdeaPad G550L pentru că este performant şi rezistent, dar nu arată foarte bine şi sunt unele configuraţii care au placă video Intel fără suport FullHD, dar multă lume nu se uită la filme de pe “discuri albastre”.

Specificaţii tehnice simplificate

Specificaţiile acestui Lenovo IdeaPad G550L sunt următoarele: ecran de 15.6 inci HD de tip LED Glare la rozoluţia 1366 cu 768 pixeli, procesor Intel Pentium Dual Core T4500 la o frecvenţă de 2.30 giga, FSB 800 megaherţi, placă video integrată Intel GMA 4500M, 2 giga de RAM de tip DDR3 la 1066 megaherţi (1 x 2 giga), hard disk de 250 giga la 5400 rotaţii pe minut, unitate DVD-RW, nu are cititor de carduri, două difuzoare stereo de 2W fiecare, cameră web de 0.3MP, WI-Fi (suport reţea fără fir), nu are bluetooth, dar are tastatură numerică, acumulator de 6 celule, 3 USB-uri, VGA, RJ-45, microfon incorporat, greutatea e de 2,7 kilograme, are mufă jack de 3,5 milimetri şi sistem de operare Free-DOS.

Eu mi-aş lua un un astfel de laptop Lenovo IdeaPad G550L mai ales pentru faptul că are componente de ultimă generaţie ca procesorul dual core T4500 de la Intel şi RAM DDR3. Sunt modele care vin cu 3 giga de RAM şi cu hard de 500 de giga. E bună varianta cu 3 giga de RAM, dar eu nu văd rostul a unui hard de 500 în sensul că este mult prea mult.

Poate unii vor zice că nu este un laptop bun pentru că nu este lucios, dar eu le voi oferi spre exemplu laptopurile Alienware (Dell) care nu sunt nici ele lucioase (nu toate). Un laptop cu tastatură lucioasă sau suprafeţe lucioase înseamnă amprente care arată rău.

Acest notebook face parte dintre cele mai vândute laptopuri de pe eMAG şi nu numai.

Despre noul model

Noul Lenovo IdeaPad G550L este o actualizare liniei value G530, iar diferenţa principală fiind trecerea de la formatul ecranului 16:10 la un ecran 16 pe 9. Acest lucru devine o tendinţă comună pentru majoritatea producătorilor, deoarece se trece la o standardiyare a ecranelor la 16:9.
Designul Lenovo G550 e schimbat uşor de la G530. S-a trecut de la un finisaj exterior neted mat la un model ţesut negru. Capacul noului model este la fel de puternic ca al 530, şi previne orice denaturare a ecranului, chiar dacă ai lovit sau încercat să îndoi partea din spate a ecranului. Interiorul notebook-ului e de aceeasi culoare ca şi capacul, dar este cu o textură aspră cu finisaj mat similar cu ceea ce se poate găsi pe ThinkPad. Deci, Lenovo a luat back-to-basics făcând interiorul şi exteriorul în întregime negru.

Ecran
Ecranul este unul de 15,6 inci de tip LCD şi poate fi comparat cu ecranele de 15-16. Lenovo G550 a venit cu o mare schimbare, făcâd tranziţia de la 16 pe 10 la 16 pe 9 care e mai larg şi mai scurt (puţin înalt). Ecranul oferă o suprafaţă lucioasă care ajută la îmbunătăţirea culorilor şi contrastului la costul că apar reflecţii şi strălucire.
Comparativ cu ecranele fără ramă acesta afişează reflecţii tolerabile atâta timp cât nu sunteţi sub lumina directă a soarelui. Luminozitatea ecranului a fost adecvată pentru vizualizarea în condiţiile unui birou luminos. Unghiurile verticale de vizionare au fost adecvate cu 30 de grade înainte sau înapoi. Unghiurile orizontale de vizualizare erau mult mai bune.
Difuzoare
Difuzoarele sunt situate pe marginea din faţă a palmrestului şi scot un sunet mai mult decât adecvat pentru a asculta muzică sau vizionarea de streaming video. Calitatea sunetului nu este cea mai bună în comparaţie cu cea a altor notebook-uri de această dimensiune, având un sunet subţirel care nu are bas. Probabil că nişte căşti ar fi un accesoriu bun pentru acest notebook.

Concluzie

Eu zic că acest laptop Lenovo IdeaPad G550L este o ofertă de nerefuzat, dar dacă ai bani pentru achiziţia unui laptop.

Era mai bine dacă venea cu o placă video cu suport HD, adică cu placa video Intel GMA 4500MHD, dar e bună şi varianta GMA 4500M.

Ce m-ar opri pe mine din achiziţia uni astfel de laptop? Nu ştiu. Poate aspectul, dar adevărul este că nu arată rău, iar amprentele nu se văd.

Ca funcţionalitate pot spune despre Lenovo IdePad G550L că este o alegere foarte bună, şi cu siguranţă nu vei găsi un alt notebook la un preţ mai mic sau apropiat cu aceleaşi specificaţii, deci pot spune că laptopul Lenovo IdeaPad G550L este unul de nota 4 din 5. I-am acordat 4 deoarece se mai putea lucra la design-ul exterior.

{ 3 comentarii … citește-le alături sau adaugă unul }
 • Aris

  E foarte bun acest laptop Lenovo IdeaPad G550L, dar arata cam naspa pentru unele persoane. Adevarul este ca eu am luat doua. Unul pentru mine si altul pentru un prieten si merg destul de bine filmele HD. Nu am incercat inca filme de pe discuri albastre.

 • Naşul

  Arată naşpa, dar contează ce e în el deoarece nici laptopurile Alienware nu arată prea bine însă sunt foarte performante.

 • Marin

  Acest laptop Lenovo IdeaPad G550L este foarte bun. Eu am cumparat doua modele aproximativ identice ca specificatii si nu s-au stricat de 6 luni de cand le-am achizitionat. Aspectul cam lasa de dorit, dar pe mine m-a interesat sa fie cat mai ieftine si nu cam arata. Daca vroiam un laptop mai aratos atunci cumparam un Asus sau Dell cu 20 de milioane si nu 17 cat am dat pe un Lenovo.

  La mine au mers destul de bine filmele HD. De cele 1080 nu stiu pentru ca nu am incercat. Placa video nu stiu daca este HD pentru ca nu am verificat si isncer nici nu ma intereseaza deoarece ecranul laptopului este HD si nu HD full.

Lasă un comentariu