Lenovo H420

Acest sistem desktop PC Lenovo H420 vine ca alternativă la predecesorul său IdeaCentre H420 care are un hard ceva mai mic. Adică are un hard disk de 500 GB/1TB în locul celui de 320 GB de pe modelul anterior. Se foloseşte de aceeaşi carcasă iar configuraţia e relativ aceaaşi, motiv pentru care preţul nu va fi mult mai mare. Există şi o configuraţie pentru gaming cu Core i3, 4 GB de RAM şi placă video dedicată AMD Radeon HD 6450. Alături de acesta, puteţi alege şi un monitor Lenovo Full HD cu intrare HDMI şi un sistem audio 2.1. Deci e numai bun pentru vizionat filme, jocuri, utilizare office şi companii. Se poate opta şi pentru achiziţia unui sistem de operare licenţiat (Windows 7 pe 32 de biţi) deoarece vine cu Free DOS. Aceste desktopuri sunt fiabile, compacte, accesibile şi funcţionale. H420 cu configuraţie de gaming are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Ambalajul
Unitatea

Specificaţii tehnice

Procesoarele de pe aceste desktopuri sunt de la Intel: Celeron Dual Core G530 şi Intel Core i3-2120. Acestea sunt însoţite de placa video integrată Intel HD Graphics 2000 care e numai bună pentru filme şi utilizare office. Dacă vă plac jocurile 3D mai sofisticate, ar trebui să optaţi pentru configuraţia cu placă video dedicată AMD. Aceea e una cu memorie video de 1 GB pe 64 de biţi. Deci puteţi juca cam toate jocurile noi, însă la detalii medii. Placa de bază cu chipset Intel H61 are 2 GB de RAM, sunet integrat, reţea integrată, placă video integrată şi câteva sloturi clasice.

Lenovo H420 are un hard e 500 GB/1 TB la 7200 RPM şi deci diferă în funcţie de varianta aleasă. Carcasa e dotată cu sursă de 280 W, unitate DVD de 7200 RPM şi cititor de carduri. La capitolul porturi au: HDMI, două PS2-uri, VGA, ieşire audio şi 6 USBuri 2.0. Ar fi fost interesant dacă avea şi porturi USB 3.0, dar la un aşa preţ nu prea sunt desktopuri cu astfel de ieşiri. Jos am pus un clip cu performanţele plăcii video:

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: Lenovo H420 are consum de energie mic, carcasă robustă, Free DOS, HDMI, uşor de transportat, mouse şi tastatură incluse.

Minusuri: pentru un viitor upgrade (placă video pe 128 de biţi), trebuie schimbată sursa.

Concluzie

Acest sistem desktop Lenovo H420 e recomandarea mea de la acest producător în special că vine în multe configuraţii, pentru buzunarul oricui. Am pus un clip cu despachetarea unui model similar:

Te-ar mai putea interesa