Lenovo G585, laptop ieftin

Actualizare: Laptopul Lenovo G585 are acum un preț de 1099 lei făcând parte din promoția „până la 300 de lei discount pentru laptop-urile Lenovo din promoție”.

Actualizare 4.06.2013: Lenovo G585 (AMD E300, 2GB RAM) are acum o reducere de 100 lei, costând foarte puțin peste 1000 lei. Dacă te interesează un laptop ieftin atunci acum ar fi momentul să profiți deoarece Lenovo e un brand calitativ.

Articolul din 23.11.2012:
Laptopul Lenovo G585 e unul foarte accesibil și e cea mai bună alegere pentru cei care vor să doar să navigheze pe web sau să folosească diverse aplicații office. Deci e alternativa perfectă la o tabletă dar nu vine cu tehnologie de interacțiune (touch screen), însă tastatura laptopului facilitează scrierea în special când folosiți aplicații sau socializați. Nu e un gadget prea portabil că doar e un laptop însă e mai bun pentru vizionarea de filme – ecran de 15.6 inci HD+. Designul e același ca și la restul modelelor din seriile 580 și 585. Prețul mai atractiv se datorează configurației cu AMD, hardului de 320 GB și memoriei de 2GB. Laptopul G585 are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Deschis
Capacul

Specificații tehnice

Procesorul său E-300 de 1.3 GHz e destul de cunoscut pe laptopurile ieftine deoarece are performanțe modice și un consum redus datorită frecvenței mici. Ecranul HD+ LCD LED e ideal chiar și pentru vizionarea de filme, dar nu are rost să încercați cele 1080p deoarece nu are configurație prea bună și ecranul e unul HD.

Având în vedere cele 2 sloturi de memorie, puteți pune până la 8GB de RAM dar nu are rost mai mult de 4GB. Cu un astfel de upgrade ar fi bine să alegeți un Windows pe 64 de biți (7 sau 8). Hardul său nu e unul grozav de mare, dar impresionează prin performanțele sale – 7200RPM. Placa video AMD Radeon HD 63120 nu e una grozavă când vine vorba de jocuri 3D dar se descurcă mai bine decât una Intel.

Alte dotările ale sale sunt: difuzoarele de 3 W, USBurile, WLAN, baterie de 6 celule, cameră web HD etc. Chiar dacă are FreeDOS, puteți instala ce sistem de operare doriți însă pentru 4GB RAM, ar fi bine ceva pe 64 de biți că altfel veți beneficia doar de 2.6 GB. Lenovo G585 e o alegere înțeleaptă pentru cei care socializează, vizionează filme în timpul călătoriei și nu au multe pretenții.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: posibilități de upgrade/înlocuire (memorie și hard), hard de 7200RPM, USB 3.0, arată foarte bine, e accesibil, procesor Dual Core și autonomie generoasă.

Minusuri: nimic.

Concluzie

Acest Lenovo G585 e una dintre recomandările mele în acest buget, iar o variantă mai performantă e cea cu procesor Intel (fie Celeron, fie Pentium). Însă dacă optați pentru cel de sus deoarece nu aveți multe pretenții, atunci vă recomand o memorie de GB, un mouse, un router wireless și o geantă (în caz că faceți naveta sau călătoriți des).

Te-ar mai putea interesa

3 comentarii la „Lenovo G585, laptop ieftin”

  1. Salut.As dori si eu un sfat daca se poate.As dori sa achizitionez acest leptop Lenovo G585 si vreau sa stiu daca merita pentru folosirea lui pe internet, filme HD 720p in detrimentul unui leptop sh cu porformante un pic mai bune.Vreau sa stiu daca filmele se vad ok iar procesorul cam mic face fata unei utilizari office.Am inteles ca are numai un slot pentru ram.Mentionez ca-l pot achizitiona nou la pret de friday.Multumesc

  2. Laptopul acesta are doar 1 slot de ram si HDD e de 5400 RPM. Totusi, la banii astia, avand in vedere ca e un laptop nou si placa video e mult peste prastiile de la Intel, isi merita banii. Daca avea 2 sloturi ram si hdd de 7200 era chiar best buy.

Comentariile sunt închise.