Lenovo G560L

Acest laptop Lenovo G560L cu procesor P6100 sau cu Core i3 vine ca o alternativă la un Lenovo IdeaPad G560L cu 2 giga de RAM. Costă undeva la 1800 1599 lei şi are 3 giga de RAM şi hard de 500 de giga. Astfel este candidatul ideal pentru un laptop de office cu sarcini de genul navigat pe Internet, vizionat filme DVD sau Blu-ray ori pentru jocuri la detalii minime.

Poze

Deschis
Tastatură

Vezi aici mai multe poze, detalii tehnice și informații referitoare la gadget

Păreri pro şi contra

Pro achiziţia acestui laptop ar fo faptul că este performant (procesor dual core şi 3 giga de RAM), are garanţie 2 ani şi arată bine.

Contra achiziţiei ar fi faptul că nu are placă video dedicată, iar dacă avea atunci era un laptop de gaming perfect.

Specificaţii tehnice

Acest laptop Lenovo G560L vine cu un procesor P6100 care este un Pentium dual core de la Intel de ultimă generaţie. Ecranul este unul de tip HD cu o rezoluţie de 1366 pe 768 pixeli şi e iluminat de leduri care asigură imagine mai clară. Are instalaţi 3 giga de RAM de tip DDR3, astfel are două din două sloturi ocupate în cazul în care vreţi să ştiţi acest lucru.
Hardul este unul de 500 de giga de tip Serial ATA la 5400 rotaţii pe minut.
Pe partea multimedia Lenovo G560L are unitate DVD, cameră web cu microfon, LAN 10/100 (nu şi 1000), reţea WLAN b/g/n, bluetooth, tastatură numerică şi baterie cu 6 celule care asigură o autonomie ridicată.
Pe partea de porturi Lenovo G560L are VGA, HDMI, intrare audio şi microfon.

Alternative

O alternativă mai ieftină ar fi un Lenovo IdeaPad G560L cu 2 giga de RAM.

Preţ

Preţul este undeva la 1599 lei şi ca resigilat e posibil să fie cu vreo 200 de lei mai ieftin.

Concluzie

Laptopul Lenovo G560L este un notebook perfect pentru la birou şi acasă, deci pentru sarcini office cum ar fi navigatul pe internet, ascultat de muzică şi vizionat de filme HD şi FullHD.

Vor merge şi jocurile destul de bine după cum veţi vedea din clipul de mai jos.

Cel mai bun sistem de operare de instalat pe acest laptop ar fi Microsoft Windows 7 pe 64 bit, dar ar trebui să meargă destul de bine şi Windows XP şi Vista. Pentru XP trebui să căutaţi driverele pentru a nu avea probleme.

8 comentarii la „Lenovo G560L”

  1. Mi-am cumparat si eu un Ideapad dinasta nou si il recomand deoarece la pretul acesta de 1700 lei nici nu cred ca veti gasi ceva mai bun.

  2. Ce-mi poti spune despre temperatura? eu am achizitionat un asemenea model doar ca in idle imi sta temperatura in 50-51 de grade la procesor.E normala aceasta temperatura?

  3. Temperatura maximă a acestui model P6100 e 90 de grade Celsius deci temperatura de 50-51 de grade este normală. La mine îi la 42-45 de grade (cu Core Temp), deci nu-i mare diferență.

  4. Revin cu o noua obs, dupa ce am instalat si eu core temp , si la mine in idle imi arata 39-42, desi everest si speenfan tot 50-52 de grade arata.Desi nu stiu ce sa mai cred.Insa in partea stanga a tastaturii de la tasta ESC pana la tastele YHN, si pana jos inclusiv zona padului carcasa sa de plastic si respectiv tastele sunt foarte calde, incat dupa doua oare de utilizare de dactilocrafiat pe mess, deja caldura este deranjanta pentru incheietura mainii stangi, daca nu o mai ridici de pe suprafata laptopului.De observat ca in zona coolerului , plasticul este rece spre caldut.PRoblema acestui model cred ca se datoreaza Aerisirii carcasei in ansamblu, fiind o racire pasiva a placii de baza, iar gurile de evacuare a aerului nu sunt chiar atat de mari, cred ca de aici si aceste temperaturi, chiar daca folosesc un stand de laptop dotat cu 3.ventilatoare, care se inclina pana la 60 de grade pentru un suport mai bun al mainilor.Deci „Nasule” crede-ma ca nu este un laptop de laudat, eu personal sunt dezamgit de el iar in service nu a de ce sa il duc, pt ca desi m-am jucat 6 ore pe el DOTA, nu am reusit sa il fac sa se incalzeasca suficient de mult pentru a se restarta, ceea ce inseamna ca asa ii place lui sa fie incins pt a lucra bine.

  5. Păi acolo din câte știu eu este placa video, deobicei sistemul de răcire nu este așa de bun la plăcile integrate. De exemplu am jucat NFS World cu integrata HD Graphics și pot spune că a scos aer fierbinte de parcă ar fi ieșit pe o sobă, iar când am setat pe placa video dedicată… a intervenit sistem de răcire al acesteia și nu am mai avut treabă să se încălzească.
    Deci căldura s-ar putea să fie degajată de placa video nicidecum de procesorul Intel, dacă era AMD mai ziceam și eu.

  6. ok,mersi mult.Jocuri gen Fifa 11,Cod MW 2 ar merge pe el ? ( rezolutie minima ) mi-am luat si eu unul de pe emag si trebuie sa-mi ajunga maine,sa stiu la ce sa ma astept.Eu l-am luat mai mult pentru filme/net.

Lasă un comentariu