Lenovo B590

Laptopul Lenovo B590 e cel mai nou din seria sa dar care nu are un procesor foarte no, în special dacă vreți cel cu i3. Spun asta pentru că celălalt laptop are Core i5 IvyBridge, iar restul configurației nu diferă cu mult. Consider că ambele procesoare sunt bune iar în funcție de necesități alegeți procesorul care vi se potrivește. Dacă nu aveți pretenții, i3 e satisfăcător atât pentru un utilizator office cât și pentru un utilizator multimedia. Cît despre design e cam același dar sunt și câteva modificări: în zona difuzoarelor iar suprafețele sunt mai mate. Un astfel de B590 cu i3 are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Capacul
Deschis

Specificaţii tehnice

Procesorul Core i3 e decent însă dacă vreți performanțe mari în jocuri, vă recomand cel cu i5 în special că e un Ivy Bridge. Filmele 720p se văd decent pe un laptop cu ecran de 15 inci deoarece e HD+. La capitolul memorie, Lenovo B590 stă foarte bine deoarece are 4GB la 1600 MHz și 500GB. Acestea pot fi upgradate/schimbate cu componente hardware mai bine (8GB și SSD). Placa video dedicată GT 610M e destul de cunoscută motiv pentru care nu cred că ar avea rost să vă fac o listă cu jocurile care pot fi rulate cu acesta.

Dotările sale sunt următoarele: difuzoare stereo, unitate DVD, cameră web HD, USBuri, HDMI etc. Porturile USB 3.0 devin utile atunci când vreți să stocați filme sau melodii pe un hard disk extern sau memorie USB. Tehnologiile wireless ale acestui laptop sunt: bluetooth și WLAN.

Când vine vorba de autonomie, laptopul se descurcă decent în special dacă nu vă jucați jocuri și nici nu folosiți Wi-Fi-ul – maxim 6 ore de funcționare. Având în vedere că are doar FreeDOS, ar trebui să instalați Windows 7 sau 8 dar versiunea 64 de biți.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: raport performanțe/preț foarte bun, design plăcut, bluetooth, capabilități de gaming modeste, posibilitatea instalării unei memorii de 8GB și cititor de amprentă.

Minusuri: nimic.

Concluzie

Acest Lenovo B590 e o alegere mai bună decât un B570 sau B580 deoarece aduce câteva noutăți și arată ceva mai bine decât predecesoarele. Puteți să-i faceți upgradeuri (SSD sau memorie RAM) în caz că mai aveți bani dar să nu uitați de un router și mouse wireless. Oferă destule caracteristici care trebuie luate în considerare: autonomie, cititor de amprentă și bluetooth.

Te-ar mai putea interesa

Un comentariu la „Lenovo B590”

  1. De ceva timp eram in cautarea unui laptop business si cred ca l-am gasit in 590. E un Ideapad care mie sincer imi inspira incredere si cred ca am sa-l iau maine daca imi convine pretul.

Comentariile sunt închise.