Laptop HP G62-a05SQ

Un laptop negru interesant şi destul de ieftin de la HP este acest laptop HP G62-a05SQ cu AMD Athlon II Dual-Core P320 2.1 GHz. Acest notebook are procesor şi placă video de dedicată (ATI Mobility Radeon HD 545v de 512 MB) de la AMD, foarte bune. Deci este un model pentru jocuri la preț mic () pe care-l recomand şi datorită aspectului elegant asemănător cu a unui laptop Apple. Un alt laptop tare este şi HP G62-b50SQ şi este tot de 4.5 stele din 5.

Câteva poze cu acest notebook

Capac
Ecran

Review

Cel mai tare este că are 3 giga de RAM şi hard de 500 de giga. Un alt lucru interesant este faptul că greutatea laptopului HP G62 este de 2,2 kilograme şi nu de 2,5 sau 2,7 kilograme cât au laptopurile de 15,6 de obicei. Procesorul este de AMD fiind un Athlon II Dual-Core P320 la 2.1GHz.

Dacă ar fi să-l compar cu HP 625 atunci este clar că este peste pentru că are finisaje mai de calitate şi este mai performant datorită memoriei suplimentare şi a plăcii video dedicate.

Acest laptop este mai ieftin decât la oricare alte magazin, deci acest HP G62-a05SQ are un preţ de plecare de .

Specificaţii tehnice

Laptopul HP G62-a05SQ are procesor AMD Athlon II Dual-Core P320 la frecvenţa de 2100 MHz. Display-ul este unul de 15,6 inci la o rezoluţie de 1366 x 768 pixeli şi are tehnologia LCD LED. Memoria instalată este de 3 giga de tip DDR3, iar maximul suportat este 4 giga. Hardul este de 500 de giga la o viteză de rotaţie de 7200 rotaţii pe minut şi e de tip Serial ATA. Placa video este una HD, adică 545v de la ATI având 512 mega de RAM.

Pe partea de multimedia are DVD-RW, cititor de carduri, cameră web (cu microfon integrat) şi boxe de tip Altec Lansing. Ca porturi are o intrare audio, un microfon, 3 USB-uri, un VGA şi un HDMI.

Referitor la comunicaţii, laptopul are reţea 10/100 şi wireless de tip b/g/n.
Bateria este cu şase celule şi asta înseamnă că autonomia va fi destul de mare.

Un lucru fain la acest laptop e că are doar 2,2 kilograme şi deci este destul de uşor.

Concluzie

Acest laptop HP G62-a05SQ este un laptop tare, dar cel mai enervant lucru este că mulţi care îl deţin nu ştiu să-l folosească. Astfel pe un forum am văzut că un deţinător se plângea că îi face urât hardul (îi cârâie) când dă jos de pe torente. Credeam că are vreo 14 ani, dar când i-am studiat profilul am văzut că are mai multe de 20 de ani. Mulţi nu ştiu că oricât de performant ar fi un notebook el tot poate fi stricat sau suprasolicitat. De aceea în lista de torente cel mai bine stă să se ţină doar vreo o sută de procese şi nu cu miile… aşa ca să nu omorâţi hardul lui HP G62-a05SQ.

Te-ar mai putea interesa

11 comentarii la „Laptop HP G62-a05SQ”

  1. Cel de pe youtube e varianta cu Intel Core i3 si placa video Intel integrata, dar sa omitem asta.
    Pe scurt as putea despre acest laptop ca este o bijuterie si seamana foarte mult cu un Mac Book, dar HP G62-a05SQ e mult mai ieftin. Pretul e pe undeva pe la 22 de milioane, dar nu e mult avand in edere ca are placa video dedicata si un hardisc unltra incapator de 500GB.
    L-am luat acum o saptamana de la ei si singurul lucru care m-a deranjat e faptul ca nu are un ecran mai mare ,dar daca vroiam un ecran mai mare trebuia sa dau inca vreo 7 milioane pe unul cu diagonala de 17 inch.

  2. Cel mai tare e ca unii incearca sa instaleze XP pe o astfel de scula si e normal ca hardul si alte componente sa nu mearga la adevaratul potential.

  3. daca tot vorbiti macar aveti idee cum e unu? avetzi acest laptop hp g62-a05sq voi? sa-l folositi zi de zi sa vedeti cum e sa va caraie in creier? se incalzeste in 2 ore si …. uite tu ma ce scula de laptop. ce destepti suntetzi voi, nici nu merge xp pe el…dar ce sa stitzi voi…..

  4. Mi-as dori si eu un laptop ca acesta, mai ales ca are placa video dedicata. Doresc sa-l folosesc la randari de filme HD, iar oferta celor de la emag.ro cu laptopuri resigilate mi se pare super atractiva: doar 1600 RON.

    Ceva minusuri la produsele resigilate de la emag.ro?

  5. Minusuri nu prea sunt în sensul că produsul este exact cum este specificat acolo… cu zgârieturi pe rama ecranului şi pe ecran. Plusuri sunt că este mai ieftin şi nu are pixeli morţi. Zgârieturile sun vizibile doar în încăperile luminoase, iar seara sau noaptea acestea nu se văd. Cel cu 1799 de lei ar fi mai indicat pentru că e zgâriat pe margine.

  6. Il am de aproximativ 8 luni. Ce nu imi place la el.. este cam fierbinte. Cum a venit un pic caldura procesorul sta la 55 de grade in idle, iar in full load se duce la 80. Asta daca ramane selectat profilul de power saver. Pe high performance e si mai fierbinte. Hardul nu am reusit sa-l umplu pana acum. Memorie.. o sa am nevoie de 4 gb pt. ca folosesc mult hibernarea si sleepul si cu timpul pornesc multe procese. Carcasa e ok, la inceput scrasnea ea, dar vad ca s-a asezat. Displayul LED e ft luminos, personal il tin deseori aproape de minim. Bateria nu impresioneaza cu nimic, probabil si din cauza placii video dedicate, cu uptime de max. 2 ore in cazul rularii unui film, si 2,2:30 in cazul vizualizarii de documente, poze.

Comentariile sunt închise.