iPad 2 Apple

În momentul actual cea mai bună tabletă PC este cu siguranţă tableta iPad 2 3G care poate avea un spaţiu de stocare de 16GB, 32GB sau 64GB şi vine în două culori alb şi negru. Preţul nu este încă sigur, dar cred că va costa cât a costat iniţial prima variantă iar prima variantă de iPad se va mai ieftini. Deci preţul de pornire pentru iPad 2 Apple 16GB alb sau negru va fi de circa , adică cam cât costă acum iPad Apple 16GB.

Spre deosebire de primul acesta vine cu două camere foto/video pentru înregistrare HD şi apeluri de tip Facetime. Procesorul este mul mai rapid, deoarece este noul A5 de tip Dual Core. Autonomia bateriei tabletei PC este aceeaşi, şi anume de circa 10 ore de viaţă. Sincer 10 ore ajung şi în plus este şi mai performată la cam acelaşi preţ şi aceeaşi autonomie ca primul.

Nu ştiu cum unii îl pot ţine în mână deoarece este mai subţire decât primul, şi bineînţeles mai uşor decât primul, undeva la 600 de grame şi cu câteva grame (11 grame) mai greu cel cu 3G. Mai precis, cu circa 33% mai subţire şi cu circa 15% mai uşoară. Dimensiunile tabletei PC iPad 2 Apple 64GB sunt următoarele: înălţime 24,1 cm, lăţime 18,5 cm şi grosime 0,8 cm.

Poze

Spatele
Foarte uşoară

Caracteristici speciale

Există multe review-uri care critică această tabletă, dar nu înţeleg de ce, pentru că este cea mai bună tabletă de până acum şi nu cred că se va lansa anul acesta una mai performantă, mai mare sau chiar mai subţire şi uşoară.

Pe lângă faptul că este mai uşoară şi mai subţire, aceasta este rezultatul unor idei măreţe. Odată ce o iei, tableta iPad 2, nu-ţi mai vine să o mai dai înapoi. Aceasta ar fi ideea la care s-au gândit cei de la Apple înainte să o creeze. Toate acestea fac ca navigarea pe Internet, vizionarea filmelor şi cititul cărţilor, e-mail-urilor şi a ştirilor să fie mai uşoară printr-ul singur gest al mâinilor pe ecranul tactil. Tabletele ar putea fi viitorul tehnologic în categoria gadgeturilor mobile, deoarece pe cum trece timpul acestea fac tot mai multe lucruri, le procesează tot mai repede şi design-ul lor este unul extrem de simplu şi modern.

Procesorul are un chip Dual-core A5, care este de două ori mai rapid ca primul, A4. Cele două nuclee ale procesorului sau mai bine zis a chipului A5, fac ca iPad 2 Apple să proceseze de două ori mai multe date, pe moment. Aceasta te ajută atunci când navighezi pe Internet, vizionezi filme, clipuri de pe Youtube sau chiar înregistrări de tip HD sau FullHD de pe tabletă făcute de tine cu un aparat performant. Deasemenea poţi să efectuezi apeluri video Facetime deoarece vine cu două camere foto/video. Poate fi şi un gadget chiar şi pentru cei pasinaţi de jocuri pentru că are accelerometru şi alte chestii utile. Cât despre multitasking-ul pot spune că este ceva mai rapid, astfel aplicaţiile vor rula mai rapid deci totul va funcţiona pur şi simplu mai bine.

Ziceam anterior că este un gadget destul de performant pentru jocuri, ei bine acest iPad 2 Apple are grafică ultra-rapidă, mai precis cu circa 9 ori mai bună grafică oferind o putere ce va face ca jocurile să ruleze mai rapid iar grafica lor să fie mai realistă. Această putere grafică te va avantaja şi atunci când vei porni clipuri video, răsfoieşti galeria foto, editezi filmele în iMovie sau chiar când te uiţi la animaţii în Keynote.

Autonomia bateriei am precizat anterior că este aceeaşi ca la primul, de 10 ore de funcţionare. Ideală dacă plecaţi într-o călătorie de afaceri cu avionul sau trenul, sau dacă mergeţi la lucru în străinătate cu autocarul. Puteţi să vă uitaţi la filme, să ascultaţi muzică sau să navigaţi pe ‘net de la 10 seara până dimineaţa la 8, iar dacă mai faceţi şi pauze vă veţi bucura de iPad 2 Apple mai mult. Chip-ul Dual-Core A5 este unul eficient şi sistemul de operare iOS fac ca bateria tabletei să aibe o mai bună autonomie, pentru ca sa te poţi folosi tableta iPad 2 oriunde şi oricând doreşti.

Cele două camere îi urează bun venit lui FaceTime, chiar dacă au obiective destul de mici. Ele sunt pozionate: una în faţă iar cealaltă în spate iPad-ului. Acestea au fost introduse pe această versiunea pentru ca utilizatorul să poată folosi video telefonia FaceTime, cele două funcţionând împreună, astfel poţi vorbi cu cei dragi dar îi şi poţi vedea râzănd sau zâmbind la ce le spui. Cea din faţă te pune faţă în faţă cu prietenul tău sau prietena ta. Rolul camerei din spate este de-ai arăta celui cu care vorbeşti, cu cine mai eşti, unde te afli sau ce se mai întâmplă în jurul tău. Să nu credeţi că acesta este singurul scop al camerelor, ci ai o cameră HD cu care poţi fotografia sau filma în format HD adică 720p. Dar, poţi realiza poze ieşite din comun şi destul de interesante cu aplicaţia Photo Booth.

Faţă de precedenta tabletă, acest iPad 2 Apple oferă utilizatorului o copertă, care poate veni în diferite culori şi materiale. Ai de ales între şase coperte din poliuretan: albastru, verde, portocaliu, roz şi gri, şi şase coperte din piele italiană: crem, maro, negru, albastru închis şi roşu închis. Smart Cover-ul este un concept destul de interesant care protejează ecranul şi care funcţionează peste,sub şi lângă iPad 2 Apple. O astfel de copertă poate fi utilă când realizezi apeluri video, vizionezi filme sau navighezi pe Internet, ea va sta într-o poziţi uşor oblică în picioare sau chiar ca şi o carte ca-n pozele de mai sus atunci când doreşti să scri cu ajutorul tastaturii virtuale. Să nu credeţi că această copertă va îngroşa cu mult iPad-ul. Odată ce închizi sau desfaci coperta iPad-ul va intra în modul sleep precum o fiinţă. Smart Cover-ul are incorporaţi magneţi care fac ca ea să nu se deschidă singură în timp se o aveţi în mână sau sunteţi în mişcare.

Ecranul cu tehnologie LED are o vedere incredibilă deoarece oferă un contrast superior. Acesta are o diagonală de 9,7 inci pe care poţi vedea filme, pagini web, poze, cărţi şi chiar mai multe la rezoluţii foarte mari. Iluminarea de tip LED face ca totul să devină extrem de clar, luminos şi viu, chiar şi în locuri întunecoase cum ar fi avioanele sau trenurile. iPad 2 Apple este făcut ca să poate fi ţinut fie în picioare şi în modul portret, ambele moduri sunt corecte, deoarece imaginea se va răsuci în funcţie de poziţia acestuia, chiar şi dacă l-aţi ţine cu susul în jos, iar ecranul se va ajusta pentru o calitate mai bună a imaginii. Display-ul are un unghi foarte bun de vizionare foarte bun deoarece vine cu tehnologia IPS care-i conferă un unghi de vizionare de circa 178 de grade, chiar mai mare decât a multor televizoare performante, deci vei avea un unghi foarte bun atunci când priveşti acest ecranul superb.

 

Ecranul LED are funcţia Multi-Touch adică vei avea totul nu la îndemână ci la „degetul mic”. Această tehnologie a apărut întâi la telefoane apoi la laptopuri şi spre sfârşit îmbunătăţită. Această tehnologie face ca utilizarea lui să fie mai naturală, parcă nici nu ar fi, nici nu sţiu ce ar fi telefonul sau tableta fără această tehnologie. Dacă nu şti ce poate face aceasta atunci trebuie să şti că poţi mări/micşora imagini, derula pagini web în jos/sus etc. doar cu prin realizarea unor gesturi cu ajutorul degetelor pe suprafaţa ecranului tactil. Acestea te vor ajuta atunci când citeşti cărţi, redactezi un e-mail, adică pur şi simplu utilizarea poate fi distractivă şi mai simplă. Aceasta se realizează prin faptul că atunci când atingi cu degetele suprafaţa ecranului, utilizând câmpurile electrice… mişcările degetelor se vor transforma din pinch-uri, swype-uri sau tap-uri în acţiuni „naturale”.

Sistemul de operare după cum bine ştiţi este iOS 4, care este cel mai dezvoltat sistem de operare mobil din lume. iPad 2 foloseşte acest sistem de operare, la fel şi iPhone 4 şi iPod. Poţi face o grămadă de lucruri doar printr-o atingere a ecranului. Acesta cuprinde o mulţime de aplicaţii inovative, puternice şi distractive pe care le utilizezi zi de zi, de mai multe ori pe zi. Pentru acestă platformă există peste 65.000 de aplicaţii special create pentru iPad, deci nu cred că te vei plictisi de el. Acest sistem de operare este stabil, rapid şi sigur creat pentru a rula perfect pe iPad.

Vine cu funcţia Instant On, care printr-o apăsare a butonului Home, iPad 2 Apple se va trezi instantaneu din somn (sleep). Acest lucru se datorează şi memoriei foarte rapide cu care vine acest produs Apple, astfel poţi accesa datele cu o rapiditate impresionantă.

Pe acest produs Apple vei avea internet de mare viteză deoarece are tehnologie de tip wireless 802.11n, care este ultima de acest gen. Această tehnologie găseşte automat reţele Wi-Fi la care te-ai putea conecta pentru a te conecta la internet. Varianta cu 3G îţi oferă posibilitatea accesării internetului fie de la şcoală fie de la locul de muncă. Ai nevoie doar de o cartelă de telefonie pe care să fie activată opţiunea de internet mobil. iPad-ul îţi poate cunoaşte chiar orice mişcare deoarece are accelerometru, giroscop şi busolă digitală. Cu ajutorul accelerometrului imaginea se va răsturna singură în funcţie de poziţia acestuia sau cum îl ţii, deci ecranul şi rezoluţia detip portret/peisaj se va ajusta singură. Dacă nu ştiai cele trei giroscopul, accelerometrul şi busola funcţioneză împreună pentru a determina poziţia iPad-ul şi anume unde se îndreaptă acesta şi cum este ţinut. Acestea te vor ajuta atunci când vei folosi hărţi, aplicaţii asemănătoare sau chiar când te vei juca jocuri. Deci poate fi o consolă portabilă foarte performantă de ultimă generaţie pentru împătimiţii jocurilor. Cei de Apple ne-au spus că acesta este doar începutul.

Acest iPad 2 Apple are aplicaţia AirPlay care transmite prin Wireless clipuri video, muzică şi fotografii pe televizor, cu ajutorul reţelei Wireless şi AppleTV. Printr-o singură accesare a aplicaţiei AirPlay poţi viziona filme, muzică sau clipuri video alături de priteni sau familie pe TV-ul din dotare de tip HD.

Tableta iPad 2 Apple vine şi cu funcţia Video mirroring care constă în faptul că tot ce faci pe iPad poate fi văzut de cei din jurul tău. Mai este numită şi funcţia de duplicare video şi este recent folosită pe tableta iPad 2 Apple. Aceasta poate fi utilizată cu filme, prezentări, aplicaţii, pagini web etc. Aceasta se realizează prin introducerea adaptorului special Apple la tableta iPad 2 Apple, apoi îl conectezi la televizorul HD, astfel se poate vedea pe TV ce faci pe tableta iPad 2 Apple. Este destul de util când vrei să faci o prezentare, să vizionezi un film iar imaginea se va roti dacă tableta iPad este rotită.

Specificaţii tehnice

Dacă nu prea aţi avut răbdare să citiţi tot ce am scris mai sus, aici voi prezenta specificaţii tehnice pe scurt ale acestei tablete PC. Indiferent că este vorba despre iPad Apple 3G sau fără 3G, spaţiu de stocare de tip flash este disponibil în de variante 16GB, 32GB şi 64GB. Acelaşi lucru este valabil şi pentru culorile în care vine, alb şi negru.

Procesorul este Dual-Core A5 cu o frecvenţă de 1 GHz produs de Apple. Ecranul lucios cu aspect wide (lat) cu tehnologie LED şi Multi-Touch are o diagonală de 9,7 inci la o rezoluţie de 1024 cu 768 pixeli.

Tableta iPad 2 are un singur difuzor, două camere (cea din faţă este VGA cu sunet iar cea dins pate este de tip HD cu zoom digital 5x), suportă destul de multe formate video (WMV, AVI, M4V, MPEG-4, MP4, MOV) şi audio (aproape toate).

La capitolul multimedia are reţea wireless, bluetooth, GSM/EDGE. Bateria este de 25W de tip Li-Polymer cu o autonomie de 10 ore, şi 9 ore în 3G.

Are busolă digitală, accelerometru, giroscop, senzor pentru lumină ambientală, microfon incorporat mufă pentru căşti sau boxe de 3,5 mm şi sistem de operare iOS.

Concluzie

Singurul lucru ce nu mi-a plăcut a fost faptul că nu există şi o variantă de Mini iPad 2 Apple 3G 16GB cu ecran de 5 sau 7 inci pentru „muritorii de rând” care ar fi fost ceva mai ieftină şi intra în buzunar (cea de 5 inci). Sunt curios ce va avea următoarea tableta iPad 3, oare ecran 3D şi cameră dublă cu înregistrare video 3D.

Te-ar mai putea interesa

Un comentariu la „iPad 2 Apple”

  1. va rog frumos cum sa fac pozele mai clare cu ipad apple 2 ,pentru ca cele facute pana acum sunt cetoase ,multumesc

Comentariile sunt închise.