Intel Core i5-4430, procesor Haswell

Dacă ești o persoană în tendințe când vine vorba despre tehnica de calcula atunci trebuie neaparat să ai procesorul Intel Core i5-4430, dar trebuie să te avertizez că se poate monta doar pe o placă de bază socket 1150. Nu costă prea mult deoarece are un preţ bun Vezi prețul special de azi » și eu cred că ar fi procesorul perfect pentru un sistem desktop de gaming. Asta deoarece are 4 nuclee, frecvență de 3 giga în cap și multe tehnologii utile.
Procesorul e foarte bun, dar pentru ca toate jocurile să vă meargă fără probleme aveți nevoie de componente echilibrate, adică și restul componentelor trebuie să fie la fel de bune.

Aspect

Nu cred că aspectul contează prea mult la componente, dar ce trebuie să subliniez din nou e faptul că acest model poate fi montat doar pe o placă de bază de genul ASRock B85 PRO4.

Cutia
Cutia

Caracteristici tehnice

Modelul i5-4430 e unul care face parte din a patra serie de procesoare i5, iar asta înseamnă că e mai puternic față de unele procesoare din generația Ivy Bridge, dar și că are cip grafic integrat Intel HD 4600. Faptul că are acest cip nu vă scutește de achiziția unei plăci video mai capabile deoarece dacă vreți un sistem de gaming atunci e bine să să aveți o placă video cu memorie dedicată.

Păreri pro şi contra

Pe lângă faptul că are o garanție de 3 ani, alte puncte forte ar fi faptul că are patru nuclee și o frecvență ridicată de 3000 MHz. Venind la pachet box are și cooler, dar dacă o să vă jucați la detalii ultra atunci poate că ar fi bine să luați un cooler mai bun.
Singurul minus ar fi faptul că trebuie achiziționată o palcă de bază specială, dar nu costă prea mult.

Concluzie

Acesta e unul dintre noile procesoare Intel Haswell care vine cu câteva tehnologii îmbunătățite și cu performanțe ceva mai ridicate. Procesorul acesta e cel mai ieftin din această a patra serie și dacă vreți să vă faceți un sistem în jurul unui Haswell atunci acesta ar fi cea mai ieftină variantă posibilă în acest moment.

Te-ar mai putea interesa

Un comentariu la „Intel Core i5-4430, procesor Haswell”

  1. am si eu un procesor intel core i5 4430, il detin de 3 zile! pana acum nu am avut nici un fel de probleme cu acest procesor, sa vad pe parcurs cum se descurca si am sa va tin la curent!

Comentariile sunt închise.