AMD Ryzen 5 2400G, procesor Quad Core cu Radeon Vega 11

Procesorul AMD Ryzen 5 2400G face parte din prima generație APU și producătorul a anunțat și un succesor, dar va dura ceva timp până vom vedea. Nu cred că merită să mai așteptați cânt timp nu prea vă interesează performanțele grafice, ci vreți doar o soluție accesibilă pentru moment. Tot mai mulți utilizatori aleg astfel de procesoare deoarece plăcile video sunt scumpe și procesoarele Intel nu oferă soluții grafice decente. De exemplu, modelul Radeon Vega 11 pot fi comparat cu GT 1030, doar că trebuie să investiți puțin în memorie RAM. Eu aș alege o memorie cu frecvență minimă de 3000 MHz și 8GB poate fi de ajuns.

Ryzen 3 stă mai bine la capitolul „Best Value”, deoarece raportul performanță/preț e mai bun. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Specificațiile tehnice sunt foarte bune pentru acest preț și merită să alegeți o placă de bază bună. Mă refer la cele cu suport M.2 și diverse tehnologii care poate o să vă fie de folos. Puteți lua în calcul și una mATX, dar carcasa aș alege una ATX pentru un airflow mai bun și instalarea componentelor e mai ușoară.

Coolerul inclus își face bine treaba și nu e nevoie să optați pentru unul aftermarket. Poate fi overclockată placa video, dar cu o memorie RAM bună nu cred că trebuie să recurgeți la o astfel de soluție.

Păreri pro și contra

Nici nu se mai fabrică procesoare cu două nuclee deoarece nu sunt prea eficiente când vine vorba de taskuri grele cum sunt jocurile. E destul de similar cu variantele fără placă video integrată, adică are aceeași tehnologie de fabricație, consum de energie, e inclus un cooler stock și socketul e AM4. Recomand doar noile plăci de bază deoarece au un bios actualizat, astfel nu veți avea probleme de rulare.

AMD Ryzen 5 2400G reprezintă o soluție pentru utilizatorii office sau gamerii cu buget mic, iar dacă vreți o memorie RAM scumpă, puteți alege Ryzen 3. Sunt diferențe vizibile între Vega 8 și Vega 11 dar nu foarte mari, de aceea aș alege varianta mai ieftină că și așa performanțele sunt modice. Anumite jocuri nici nu vor rula pe Vega 8, însă lista e mică.

Te-ar mai putea interesa