AMD Ryzen 3 2200G, procesor Quad Core cu Radeon Vega 8

Procesorul AMD Ryzen 3 2200G a fost lansat alături de Ryzen 5 2400G și sunt primele modele APU cu plăci video Radeon Vega. În cazul acestui procesor e vorba de Vega 8 cu performanțe bune în jocuri. Aș putea spune că are cel mai bun raport preț/performanță, dar puteți lua un calcul celălalt model dacă aveți un buget mai mare. Vom vedea drivere mai bune pentru aceste procesoare, astfel că performanțele vor fi mai bune și constante în jocuri. Discutăm de un procesor ieftin, dar eu vă recomand să vă luați memorie RAM cu frecvență cât mai mare pentru că placa video se folosește de memorie RAM.

Din poza de jos se vede procesorul care e inclus în pachet și veți primi un cooler stock care se descurcă foarte bine. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

AMD Ryzen 3 2200G

Chiar e o alegere de luat în considerare deoarece e mai ieftin decât un Intel Core i3-8100, plus că plăcile de bază AM4 sunt mai accesibile și multe dintre ele au suport M.2. Prețurile SSD-urilor M.2 sunt tot mai atractive, astfel că se apropie de cel al variantele de 2.5 inci (interfață SATA), deci mai bine alegeți un M.2 și aveți un cablu în minus în carcasă. La plăcile de bază mATX se montează pe spate.

Consumul de energie e foarte mic, iar voi puteți folosi orice sursă pentru acesta. Însă, dacă vă gândiți că pe viitor veți alege o placă video dedicată atunci cumpărați o sursă certificată 80+ Bronze.

Păreri pro și contra

Reprezintă o soluție de moment pentru cei care nu-și permit pentru moment o placă video dedicată și nu sunt deranjați că jocurile rulează doar la detalii minime dacă optați pentru rezoluție 1080p. După cum am zis mai sus, eu aș alege o memorie de 8GB DDR4 la 3000 sau 3200 MHz (dacă prețul e unul foarte bun).

AMD Ryzen 3 2200G se adresează celor care nu fac streaming, iar Ryzen 5 e pentru cei cu pretenții ceva mai mari. Are același socket AM4 și trebuie să optați pentru plăci de bază cât mai noi pentru a avea un BIOS actualizat.

Te-ar mai putea interesa