Intel Core i5-8600K Coffee Lake, procesor Six Core de 3.60GHz

Procesorul Intel Core i5-8600K e un model deblocat și se poate vedea din numele său (adică poate fi overclockat). Noua generație de procesoare numită Coffee Lake care oferă performanțe mult mai mari, comparativ cu generația precedentă. Acele diferențe de performanță se datorează caracteristicilor tehnice mai bune: suport memorie 2666 MHz Dual Channel, 6 nuclee, 6 threaduri și placă video Intel UHD 630. Spre deosebire de alte variantele, acesta nu vine cu un cooler că și așa mulți gameri preferă răcire lichidă (aftermarket). Acest sistem de răcire e scump și puțin mai eficient decât pe aer, însă rezultatele sunt doar puțin mai bune.

Acesta poate fi instalat doar pe noile plăci de bază Chipset 300 care nu sunt chiar ieftine, dar mă gândesc că vă doriți una de gaming. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Intel Core i5 8600K

Chiar dacă se folosește de aceeași tehnologie de fabricație, procesorul cere o platformă diferită, de aceea am și menționat că e necesar o placă de bază cu chipsetul 300 și socket 1151 (v2). Procesorul lucrează la o frecvență mai mare decât modelele standard – 3.6 GHz, și cu Turbo Boost frecvența crește la 4.3 GHz.

Consumul e destul de mare că doar e destinat gamingului sau celor care folosesc aplicații profesionale. Deci mă gândesc că nu veți lua o sursă oarecare pentru că multe carcase premium nu au sursă. Instalarea sa pe placa de bază e destul de ușoară dacă ați mai făcut instalări similare dar sunt destul de multe tutoriale pe youtube și sistemele de răcire au deja aplicată acea pastă termoconductoare.

Păreri pro și contra

Performanțele sunt vizibile în cele mai noi jocuri și parcă nu mai e nevoie de un Core i7 (doar dacă vreți gaming 4K). Plăcile de bază sunt destul de puține deoarece nu au apărut toate seriile, dar oricum nu cred că vă doriți una banală pentru că poate vreți să faceți upgrade-uri pe parcurs.

Intel Core i5-8600K e construit pe aceeași tehnologie 14 nm și prea curând nu vom vedea cele pe 10 nm. Oricum, nu merită să le mai așteptați deoarece actualele componente duc ca m toate jocurile la maxim.

Te-ar mai putea interesa