Huawei Ascend P1 S U9200

Un model mai performant decât U8850 Vision şi U8860 Honor e acest telefon mobil Huawei Ascend P1 S U9200. U9200 vine în două variante: simplu şi cu terminaţia „S”. „S” vine probabil de la Slim, adică e o variantă mai subţire a lui U9200 Ascend P1. Deosebiri între cele două nu veţi găsi la partea de specificaţii doar la acumulator şi la grosime (e cu 1 mm mai subţire). Dacă o să ajungă şi în România, cu siguranţă o să facă furori deoarece vine cu Android 4.0 Ice Cream Sandwich, ecran Super AMOLED cu protecţie Gorilla Glass, 1GB de RAM, cameră de 8 MP cu filmare Full HD şi procesor cu două nuclee de 1.5 GHz. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

După părerea mea, procesorul e cea mai importantă componentă a unui telefon deoarece un procesor bun asigură o viteză mare de procesare + performanţe decente în jocuri. Vine în multe culori interesante, dar eu aş opta fie pe alb fie pe negru. Nu se cunoaşte memoria internă pentru conţinutul media (deci nu memoria ROM) sau probabil e destul de mică iar furnizorii vor oferi şi un card microSD. Dacă doriţi să încercaţi un model de la acest producător şi care e disponibil în România, recomandarea mea e U8650 Sonic. Se zvoneşte zvonea un preţ de circa 1.700 de lei pentru modelul Huawei U9200 Ascend P1 S.

Poze

Interfaţa
Pe roşu, alb şi galben

Specificații tehnice

Huawei Ascend P1 S are o greutatea de numai 130 de grame şi spun asta că e destul de uşor pentru un smartphone cu ecran de 4.3 inci. Acest display e un Super AMOLED cu rezoluţie de 540 cu 960 de pixeli, cu protecţie anti-zgârieturi (Gorilla Glass) şi care acceptă gesturi (multitouch). Chiar dacă are noul sistem de operare Android 4.0, vine cu butoane virtuale şi deci nu prea poate fi comparat cu Galaxy Nexus. Însă la partea de design, cele două sunt destul de identice (în special spatele).

La capitolul multimedia Huawei U9200 are un difuzor, mufă pentru căşti 3.5 mm, cameră foto de 8MP cu filmare 1080p şi blitz LED dublu, slot pentru card microSD de maxim 32GB, port microUSB şi o cameră frontală de 1.3 MP. Ca şi oricare alt smartphone High-End şi acesta are un multitasking bun – memorie RAM de 1 GB. La capitolul comunicaţii vine cu toate tehnologiile wireless necesare.

Procesorul acestui Huawei Ascend P1 e unul Dual Core Cortex A9 de 1.5 GHz cu chipset TI OMAP 4460 şi procesorul grafic e PowerVR SGX540. Alte caracteristici ale acestui model ar fi: accelerometrul, busola, GPS cu A-GPS dar şi altele.

Autonomia sa e destul de bună deoarece are ecran AMOLED iar bateria e de 1800 mAh sau de 1670 mAh pentru modelul S. Eu aş opta pentru varianta simplă deoarece autonomia joacă un rol important în special dacă doriţi să navigaţi pe web sau să jucaţi un joc.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: probabil cel mai subţire smartphone al momentului (6.7 mm/7.7 mm), îmi place interfaţa, vine în cel puţin trei combinaţii de culori (cu spate alb, galben, roşu sau negru complet), are Android 4.0 ICS şi cu siguranţă va fi accesibil.

Minusuri: autonomie e încă necunoscută, dar s-ar putea să fie sub medie.

Concluzie

Acest model numit Huawei U9200 Ascend P1 o să ajungă cândva şi în Europa, dar preţul său nu e cunoscut. Se poate observa că e o variantă mai „pătrăţoasă” a lui Samsung Galaxy Nexus, cu butoane senzitive în locul celor virtuale:

Te-ar mai putea interesa