Samsung Galaxy Nexus i9250

După cum bine ştiţi Google împreună cu acest producător coreean de electronice au lansat cât de curând noul telefon mobil Samsung Galaxy Nexus i9250 Titanium Silver/White, care e succesorul lui Google Nexus S. În România îl vom găsi în diverse magazine sub numele de Galaxy Nexus i9250 (sau pe scurt Samsung i9250)Odată cu publicarea specificaţiilor sale, au apărut o mulţime de critici referitoare la camera sa foto, lipsa TV-Out-ului dar şi a slotului pentru card. Eu nu voi critica acest Nexus I9250 având în vedere că nu se ştiu chiar toate specificaţiile tehnice, dar pot spune că până acum ar fi un smartphone de 2.800 lei. Cu siguranţă Samsung i9250 e un smartphone de dimensiuni mari – 4.65 inci – cu o rezoluţie a ecranului de 1280 cu 720 pixeli, dar are şi un procesor pe măsură – de 1.5 GHz de tip Dual Core. Are un pret bun Vezi prețul special de azi ».

Lansarea acestui model nu a avut loc pe 11 octombrie ci pe 19 datorită unor amânări. După cum vedeţi, numele iniţial de Samsung Nexus Prime s-a schimbat în Samsung Galaxy Nexus i9250 care e unul mult mai bine gândit iar codul e conform performanţelor sale. Şi spun asta pentru că e mai performant decât un Galaxy Note i9220 şi deci merită un cod superior. Odată cu prezentarea noului Nexus, va fi prezentat şi noul sistem de operare Ice Cream Sandwich (Android 4.0) care va fi disponibil atât pe telefoane mobile cât şi pe tablete. Sau mai bine spus va fi o combinaţie între Honeycomb şi Gingerbread, iar viitoarele modele care vor avea acestă platformă nu vor mai avea butoane senzitive – exact cum s-a întâmplat şi la tablete cu Honeycomb (butoane virtuale pentru Înapoi, Acasă şi App Switch/Multitasking).

Poze

Așa arată
Spatele

Câteva specificaţii tehnice

Se pare că acest model Google Galaxy Nexus nu are un ecran cu protecţie Gorilla Glass ci are un ecran cu una numită Oleophobic. Acesta va fi însoţit şi de giroscopul în trei axe, senzorul de proximitate dar şi de accelerometru. Cu siguranţă ecranul e unul AMOLED Plus chiar dacă nu e specificat. Samsung i9250 e un gadget de dimensiuni mari şi deci ideal pentru navigarea, jocuri şi filme. Autonomia bateriei de 2050 mAh va fi aceeaşi cu cea a lui S2 având în vedere că procesorul lui i9250 are o frecvenţă mai mare. Mai precis e vorba despre un Cortex A9 de 1.5 GHz de tip Dual Core cu chipset Exymos.

Pe partea de comunicaţii are bluetooth 3.0 cu A2DP, 3G, WLAN iar despre celelalte nu s-a specificat mai nimic (probabil clasa 12 pentru GPRS şi EDGE ). Memoria RAM e de cel puţin 1 giga de RAM având în vedere restul specificaţiilor. Cât despre camera foto de 5 MP cu autofocus şi blitz LED pot spune că poate filma Full HD aducă 1080p la 30 fps. Nu m-aş mira dacă una din aceste două companii ar anunţa o cameră foto de 8 MP pe ultima sută de metrii sau mai ştiu eu ce modificări.

Mi s-a părut ciudat că printre specificaţiile tehnice oferite publicului, se numără şi butoanele senzitive care în poze nu se observă. Sau poate nu va arăta aşa?

Păreri pro şi contra achiziţiei

Vom găsi şi alte caracteristici interesante împrumutate de pe Honeycomb, cum ar fi miniaturi prestabilite (ca default) la browserul web în plan vertical (ca şi la Chrome). Nu se ştiu prea multe despre memoria internă (probabil 16GB), memoria RAM, de autonomia sa, dimensiuni, greutate, tipul ecranului şi mai câteva. Cu siguranţă Samsung i9250 e mai performant decât actualul S2 dar nu are o cameră foto la fel de bună.

Concluzie

Google Galaxy Nexus e un model interesant din cele mai multe puncte de vedere şi în special datorită formei curbate (din lateral). Nu sunt prea multe poze sau informaţii cu acest Samsung Galaxy Nexus I9250 motiv pentru care voi actualiza articolul la data lansării sale. Având în vedere că Galaxy Note are un preţ de 699 euro, Samsung i9250 Galaxy Nexus va avea un preţ puţin mai mare (până 3.000 lei).

Te-ar mai putea interesa

3 comentarii la „Samsung Galaxy Nexus i9250”

  1. Ciudat, nu are gorilla glass? sau o fi protectia aceea oleophobic e mai buna, camera de 5 MP si fara slot microSD? Cu ce telefoane doreste sa concureze?… deoarece nu se poate compara ca si performante cu un iphone 4s. Pacat ca Samsung nu doresta sa realizeze un telefon aproape ‘perfect’, dar oricum nu exista si nici nu va exista vreodata telefonul perfect deoarece nu toata lumea isi poate permite un iphone, sa nu se inteleaga ca iphoneul ar fi telefonul perfect, dar cum poti sa lansezi un astfel de telefon dupa atata reclama ce i s-o facut? Oricum Galaxy S3 va fi taticu’ >:)

  2. slotul de card nu este deloc un avantaj, memoria externea tot timpul va fii inferioare memoriei interne in primul rand din cauza vitezei de scriere si citire
    sistemul de operare trebuie sa piarda timp pretios doar pentrua face trasfer de date
    ai sa vezi ca de la anul toti producatorii vor renunta la microsd-uri

  3. Cardul nu e la fel de rapid ca memoria internă dar cardurile sunt mai ieftine decât flash-urile și asta se explică de ce mulți producători au telefoane cu memorie internă mică.

Comentariile sunt închise.