HP ProBook 4525s

Un laptop destul de solid şi bine construit este acest HP ProBook 4525s care are procesor AMD Athlon II model Dual Core P360. Preţul său este de circa , şi aveţi şi o geantă inclusă, cadou. Acesta vine cu nişte caracteristici sau specificaţii excelente pentru acest preţ. Şasiul este negru complet şi la fel de solid, materialul din plastic pe capac şi la interior are un finisaj metalic elegant şi cu o textură interesantă ca şi ProBook 4520s, sau chiar ca HP 620 şi 625. UN model mult mai reuşit este ProBook 4530s.

Design-ul este aşa făcut încât să fie rezistent la murdărie şi zgârieturi, mi-a plăcut tare mult ca şi la modelele anterioare faptul are material negru lucios pe rama ecranului şi pe lângă taste, aspectul laptopului fiind ca a unui model Premium asemănându-se mult cu unul de la Apple. Ai impresia că tastatura este full-size adică până în margini, datorită culorii negre ce înconjoară tastatele şi tastatura în sine.

Autonomia acestui ProBook 4525s trebuie luată în considerare deoarece este undeva peste 3 ore, ideal dacă faci naveta cu trenul sau cu autobuzul, putând scrie în acel timp un referat, viziona un film, asculta melodiile preferate sau chiar sta pe internet cu ajutorul unui modem extern pe usb. Am o veste bună pentru cei ce utilizează programe de editare 3D sau se joacă jocuri şi le place acest design. Placa video este una pe măsură deoarece majoritatea jocurilor actuale vor rula fără probleme pe acesta cu detalii medii sau chiar maxime.

Poze

Din spate
Din faţă

Specificaţii tehnice

HP ProBook 4525s are procesor AMD Athlon II model Dual-Core P360 la o frecvenţă de 2,3 GHz, cu cache de 1 MB. Ecranul este de tip LCD cu tehnologie LED şi are o diagonală de 15,6 inci, o rezoluţie de 1366 cu 768 pixeli şi este Anti-Glare (anti-orbire).

Memoria RAM de tip DDR3 are 3 giga dispusă pe două sloturi şi are o frecvenţă de 1066MHz. Poate fi însă mărită până la 8 giga, dar nu prea are rost deoarece în jocuri nu prea ai nevoie de mai mult de 2 giga, 1 fiind rezervat sistemului de operare.

Hard disk-ul are o capacitate de 320 de giga, e de tip SATA şi are o viteză de 7200 de rotaţii pe minut. Pentru acest HP ProBook, nu cred că este nevoie achiziţia unui hard mai mare pentru că de cele mai multe ori se umple cu fel şi fel de chestii inutile, deci dacă ţi-l partiţionezi 200 de giga pentru filme, 40 pentru muzică, 40 pentru jocuri şi programe, iar restul pentru sistemul de operare, cred că este mai mult decât suficient.

Placa video ATI HD 5470 este una dedicată şi foarte performantă chiar dacă are memorie video de numai 512MB şi e pe 64 de biţi. Aceasta este una nouă care a fost lansată anul trecut prin ianuarie, iar pe laptopuri a apărut ceva mai târziu. Se descurcă destul de bine în programe de editare 3D sau jocuri pentru că are Pixel Shader 5.0 şi suport DirectX 11. De exemplu FIFA, Split Second Velocity sau NFS Hot Pursuit vor rula la detalii maxime, pe când Black Ops sau GTA IV la detalii medii.

La capitolul multimedia, HP ProBook 4525s are unitate DVD, cititor de carduri, difuzoare stereo şi cameră web de 2MP. La capitolele conectivitate şi porturi stă la fel de bine, deoarece vine cu intrare pentru reţea RJ-45, intrare audio pentru boxe sau căşti, PCMCIA, ESATA, 3 USB-uri 2.0, port VGA, port HDMI, bluetooth, modem 56k şi Wi-Fi.

Autonomia acumulatorului este undeva la 4 ore şi aici probabil mă veţi contrazice şi veţi spune că este de numai 2 ore. Această autonomie de 3-4 ore este valabilă doar atunci când utilizaţi internetul sau umblaţi prin Windows la luminozitate minimă. 2 ore va ţina la luminozitate medie şi atunci când vă jocaţi ceva sau vă uitaţi la un film, deci când solicitaţi placa video şi procesorul.

Greutatea lui ProBook 4525s e de circa 2,3 kilograme, vine în culoarea gri închis cu negru, cu tastatură numerică, sistem de operare Linux şi geantă inclusă.

Plusuri şi minusuri

Ca plusuri: HP ProBook 4525s are destule porturi, memorie RAM suficientă pentru ca să îndeplinească orice sarcină, design reuşit dintr-un material bun. Puteţi vedea filme HD şi chiar FullHD pe un monitor sau televizor conectat la HDMI-ul laptopului, deoarece are placă video foarte bună şi procesor cu două nuclee suficient de performant.

Ca minusuri: HP ProBook 4525s nu are scanner pentru amprente, există doar o singură configuraţie cu procesor AMD şi nu vine şi în alte culori (albastru închis de exemplu).

Concluzie

Avantajul pe care-l are un laptop cu procesor AMD este acela că nu mai vine şi cu placă video integrată, iar pentru mulţi necunoscători comutarea între plăci poate deveni un calvar. Sper că am dat suficiente motive pentru care acest laptop HP ProBook 4525s să fie prima opţiune în alegre unui laptop bun.

Te-ar mai putea interesa

4 comentarii la „HP ProBook 4525s”

  1. Salutare.
    Eu am achizitionat laptopul undeva pe la sfarsitul lunii aprilie a anului acesta ( 2011 ). Sincer cand l-am vazut pe site-ul de unde l-am si cumparat am ramas foarte surprins de costul relativ scazut si performantele destul de mari. Cand mi-a sosit coletul cu el l-am primit intr-o cutie destul de mare sincer nu ma asteptam.Foarte bine asezat si cu geanta cadou :). Am fost placut surprins cand am deschis cutia si l-am luat la pipait. Capacul are o textura metalica destul de rezistenta la zgarieturi, are un model care iese unpic in relief la antinger. Bateria intradevar daca este sa il folosesti pentru a vizualiza un film sau pentru a te juca la o luminozitate marita , peste medie, tine cam 2 ore, dar daca e sa il folosesti expres office sau pentru internet te tine in jurul la aproape 3 ore. Tastatura este foarte silentioasa si are un spatiu generos , faptul ca are si padul numeric iti ofera un spatiu mai mare de lucru. Are si un sistem anti stropi, in caz ca doamne fereste ai dat peste cana de cafea sau ti-a cazut apa pe el, nu risti sa faci vreo boacana 🙂 . Imi place si faptul ca hotkey-urile sunt bine semnalate , fiind foarte usor de folosit. Singurul incovenient pe care il am asupra tastaturii este ca se curata destul de greu, si ma refer la faptul ca daca mananci un sanwich sau asa ceva si ti-au cazut firmituri pe ea, intra foarte repede sub tastatura. Clickpadul nu mi-a placut. Este prost pozitionat, suprafata foarte sensibila, cand incerc sa scriu am tendinta sa il ating si imi sare sageata pe ecran, poate selecta singur. Ca si finisare a lui mi-a lasat anumite semne de mirare, oare asa trebuie sa fie sau e ceva cu el, partea care are click-urile stanga – dreapta iese umpic in afara , el fiind fara butoane ca la alte modele, tot prin acelasi sistem de touch prin presiunea degetelor.
    Camera web este foarte buna.Are 2Mp si credeti-ma ca are o imagina foarte buna. Nu frameaza,( depinde si de conexiunea internet ) se regleaza automat in functie de luminozitatea din camera. Microfonul este si el bunicel, ca si claritate, nu distorsioneaza, dar destul de sensibil. Un amic mi-a zis cand vorbeam cu el pe skype ca are impresia ca dau cu pumnul in ea. Am incercat sa il reglez dar nu prea am reusit.
    Cei 3 Gb de ramm sunt suficienti, sunt ddr 3 si viteza lor este destul de mare 1333Mhz, oferindu-ti posibilitatea de a deschide aplicatiile aproape instantaneu.Am windows 7 ultimate cu sp 1 iar din momentul in care il deschid pana cand pot sa folosesc prima aplicatie ii ia cam 45-50 secunde. Procesorul pe doua nuclee Core 2 Duo de la AMD P360 la 2.3 Ghz este foarte puternic. Pentru ce il folosesc eu , internet si jocuri ocazional, iti ofera momente in care ramai uimit de cat de rapid este. Cu toate ca acuma sunt procesoare si mai rapide acesta este unul care zic ca nu te lasa la greu.
    Monitorul este generos ca si marime, ai impresia ca ai unul de 17, cu toate ca este de 15.6 dar este wide
    Placa video si ea este buna. Este un ATIRadeon 5470 HD cu 512 ram, Am putut sa ma joc MW:BlackOps cu detalii medium spre high, iar League of Legends cu detalii la maxim ( 60-80 fps ).
    Filmele se vad excelent, Faptul ca este o placa video dedicata cu suport HD are un mare plus. Te poti bucura de detalii maxime. Eu l-am mai testat si pe anumite posturi online care au stream si nu sunt in format HD si pot zice ca vizualizarea lor este excelenta, chiar corecteza anumite neclaritati pe care poti sa le ai din cauza codecurilor.
    Windowsul mi-a estimat sistemul la nota 5 aceasta fiind nota cea mai mica pe care a luat-o la performantele Desktop performance for Windows Aero , restul notelor fiind, pentru procesor 5,5 , memorie ram 5,5 , gaming graphics 6.2 ( cea mai mare ), la transferul hardului 5.9.
    Scara indexului de windows este cuprinsa intre 1.0 si 7.9.
    Per total este un laptop medium-high ca si calitate si poate satisface pe multi pretentiosi.Pretul laptopului in momentul achizitionarii fiind de 1680 lei.

    Sper ca feedback-ul meu in urma review-ului sa fie util.

  2. Review-ul tău a fost foarte complex și pot spune despre laptop că e unul business de nota 10 și-ți doresc să-l stăpânești sănătos.

  3. si eu am cumparat unul in aprilie 2011 si a vazut de 2 ori service-ul, o data pentru placa de baza si a doua oara pentru unitatea optica dvd, in rest e bun

  4. Am avut si eu unu, a mers 2 ani, e bine..
    Dupa 2 ani sa stricat dvd-rw si sa dezlipit cipu grafic singur, buna treaba hp

Comentariile sunt închise.