HP Pavilion 15-ec0003nq, model cu Ryzen 5 şi GTX 1650

HP Pavilion 15-ec0003nq e un laptop din categoria gaming cu procesor AMD Ryzen 5 quad core şi cip grafic GTX 1650.
Ecranul de 15,6 inci e numai bun şi la sarcini multimedia deoarece are panel SVA care oferă unghiuri de vizualizare bune.

Laptopul acesta are un preţ bun Vezi prețul special de azi →. În opinia mea e o investiţie bună deoarece pe lângă performanţele bune are şi o portabilitate mai mult decât decentă. Asta pentru că are o greutate de 2,3kg şi o baterie care poate să ţină şi 9 ore.


Păreri pro şi contra

Notebook-ul HP Pavilion 15-ec0003nq e dotat cu procesor quad core Ryzen 5 3550H care vine ca o alternativă la procesoarele i5 sau i7 de pe alte laptopuri. Despre procesoarele AMD pot spune că sunt mai bune pe partea multimedia şi gaming. Dacă vreţi ceva cu Ryzen 7 atunci aceasta ar fi o opţiune care ar putea fi luată în considerare.
Pentru ca diverse sarcini costisitoare să fie fluente acest model are şi cip grafic GTX 1650 cu 4GB memorie video.
Memoria RAM este de 8GB, iar stocarea se realizează pe SSD cât şi HDD. Sistemul de operare se instalează pe SSD, iar alte fişiere (jocuri, filme etc) pe HDD.
Ecranul e unul de 15,6 inci cu rezoluţie 1920×1080 pixeli şi panel de calitate (SVA). Pentru ca lumina să nu se reflecte are şi un finisaj anti-glare.
Nu vine cu unitate optică, dar acest lucru nu ne va deranja pentru că are multe opţiuni de conectivitate, printre care aş aminti: 3 USB-uri, HDMI, LAN, wireless ac şi bluetooth.
Şi sunetul e unul de calitate deoarece producătorul celor două difuzoare e Bang&Olufsen. Evident că nu poate să înlocuiască un sistem audio dedicat, dar e mai bun decât la alte laptopuri.

Brandul este o opţiune care trebui luată în considerare când vine vorba despre laptopuri pentru acasă ori la birou. Încă din trecut laptopurile lor beneficiau de o fiabilitate foarte bună şi erau preferatele segmentului business.
De câţiva ani au intrat şi pe segmentul laptopurilor multimedia/gaming şi se poate vedea că se descurcă mai mult decât bine.

Lasă un comentariu