HP G62-b30SQ

Dacă vă plac laptopurile Apple şi nu aveţi bani de unul atunci acest laptop HP G62-b30SQ ar putea fi o alternativă. Design-ul este oarecum asemănător, astfel că la distanţă s-ar putea să nu faceţi nici o diferenţă între unul ca şi acesta sau un Macbook. Preţul său e undeva la 1.200 de lei, şi se află la promoţie. Dacă beneficienţi de un buget mai mare, să zicem undeva la cel mult 3.000 de lei atunci HP G62-b95EQ ar fi alegerea ideală.

Ambele sunt performante la capitolul grafică, dar procesorul diferă. În sensul că modelul despre care scriu acest articol, HP G62-b30SQ, are unul ceva mai ieftin şi mai puţin performant, dar suficient de performant pentru a vă juca un joc sau a instala un sistem de operare precum Windows 7 pe 64 de biţi. După cum vedeţi în pozele de mai jos, touchpad-ul nu este în relief ci întruna cu suprafaţa pe care-ţi sprijini palmele. Iar tastatura este full-size adică înghesuită de culoare neagră. Suprafaţa sa este texturată cu un model numit prism, deci nu este un laptop cu suprafaţă lucioasă ci mată. Singura parte care e lucioasă la acest model HP G62-b30SQ e rama ecranului. Placa video se descurcă de minune în jocuri chiar dacă are o memorie video de 512 MB pe 64 de biţi.

Poze

Deschis
Semi închis

Vezi aici mai multe poze, detalii tehnice și informații referitoare la gadget

Specificaţiile tehnice

Procesorul este oferit de AMD modelul P340 care e unul Athlon II Dual Core. Frecvenţa acestuia e de circa 2,2 GHz, tehnologie 45nm şi cache de 1MB. Display-ul are o diagonală de 15,6 ţoli, adică are o rezoluţie maximă de 1366 cu 768 pixeli. Acesta e de tip LCD BrightView cu tehnologie LED pentru o claritate (contrast) şi luminozitate mai bună.

Memoria RAM de tip DDR3 are o capacitate de 3 giga şi poate fi mărită numai până la 4 giga. Hard disk-ul are o viteză de 7200 de rotaţii pe minut, capacitate de 500 de giga şi o dimensiune de 2,5 inci.

Placa video numită ATI Mobility Radeon 5470 are o memorie video de 512 MB pe 64 de biţi, cu Pixel Shader 5.0 şi DirectX 11. La capitolele multimedia, conectivităţi şi porturi are unitate DVD, difuzoare stereo, cameră web, cititor de carduri, tehnologie Altec Lansing, port VGA, conector HDMI, reţea RJ-45, 3 USB-uri 2.0, intrare audio, microfon incorporat şi Wi-Fi.

Autonomia de lucru pentru acumulatorul de 6 celule e destul bună la fel ca şi la celelalte modele, 3-4 ore. Greutatea e de circa 2,2 kilograme şi vine cu sistem de operare Linux.

Plusuri şi minusuri

Ca plusuri: HP G62-b30SQ e uşor, ieftin, are placă video performantă, procesor bun atât pentru jocuri cât şi pentru Windows 7, design elegant, suprafaţă mată pe care nu se văd amprentele, material robust.

Ca minusuri: HP G62 nu are tastatură numerică.

Concluzie

Acest laptop HP G62-b30SQ ar fi alegerea ideală pentru cei ce vor un laptop care să poată să facă mai multe, şi aici mă refer la filme FullHD, HD, jocuri şi aplicaţii care solicită multe resurse hardware. Recomand acest model şi pentru că e la promoţie, şi cred că ar trebui să profitaţi de ea.

7 comentarii la „HP G62-b30SQ”

  1. Nu, pentru că procesorul nu este la fel de performant. De exemplu P340 are un scor de performanță dublu (1300 în comparație cu 730 al lui E-350) iar în ceea ce privesc plăcile video… sunt aceleași doar numele diferă (AMD 6470 e același lucru cu ATI 5470 doar că e mai nouă).

  2. bun dar de exemplu pentru ce as avea nevoie de un procesor mai mare ? la cel pe rosu pot sa ii pun pana in 8 gb ram pe cand la acesta poate doar 4 maxim fiindca si placa video e mai noua decat 5470 ma gandesc ca e mai bun 6470+are camera web de 1.3 mega pixeli.ar fi bun pentru domnisoare muzica,filme.jocuri.aplicatii?

  3. Placa video este clasată ceva mai bine, dar pentru că are 512 MB, nu există o diferență semnificativă. Eu merg pe ideea că procesorul face laptopul, adică un procesor mai bun nu se va încălzi așa de tare. Este un model multimedia din clasa inferioară deci vei putea viziona filme HD, jocuri la detalii mici-medii și bineînțeles și aplicații Office. Dacă vrei să-l faci cadou cuiva, este un model foarte bun.

  4. Scorpio zimi te rog cel mai bun notebook-laptop care il poti gasi la emag pana in 1600ron(cel mai bun in banii astia). mersi fain de raspunsuri !

  5. Până în 1.600 lei cam toate laptopurile au plăci video cu aceeași memorie video (512 MB). Sfatul meu pentru tine e să mai aștepți și să-ți mai aduni ceva bănuți și să alegi un model mai bun dacă vrei și jocuri, recomandarea mea ar fi un Acer eMachines E732ZG-P623G32Mnkk (1.779 lei) – are placă video pe 128 de biți. Acesta e cel mai ieftin laptop pentru gaming.

    P.S.: Nu ştiu dacă vei citi la timp acest comentariu deoarece există un HP de 17 inci 1.600 de lei (stoc limitat, reducere 30%) cu o configuraţie foarte bună.

Lasă un comentariu