HP 630

Dacă ești în căutarea unui laptop de birou ieftin și cu performanțe decente atunci ar trebui să iei în considerare achiziția unui laptop HP 630 cu procesor i3-370, 2 giga RAM și hard de 320 de giga. Performanțele sunt cele ale unui notebook office fiind versiunea nouă de HP 620. Procesorul este unul core i3 dar nu e Sandy Bridge și asta înseamnă că autonomia nu e chiar așa de mare și placa video nu e chiar așa de performantă însă bateria ține undeva la 5 ore și placa video poate reda conținut HD. Probabil că laptopul de față vi se pare prea scum și de aceea vă recomand o alternativă la el, adică un HP 635 care e ceva mai ieftin și e tot un laptop office-business.

Prețul bun Vezi prețul special de azi ». Mie nu mi se pare că e un preț mare pentru un laptop cu o autonomie foarte mare și care are dotări pentru oameni de afaceri (cum ar fi bluetooth, tastatură antistropi etc).

Poze

Deschis
Tastatura

Specificaţii tehnice

Laptopul HP 630 are ecran de 15,6 inci care are rezoluție HD fiind unul anti-glare. Ecranul anti orbire probabil că-i va încânta pe mulți dar mă gândesc că adaugă ceva la prețul laptopului. Din nefericire ecranul nu poate reda Full HD dar există posibilitatea conectării unui monitor prin HDMI… asta în cazul în care puteți face laptopul să redea 1080p.

Pe partea de memorie are 2 giga instalați și suportă maxim 4 în dual channel. Cred că la memorie ar trebui să spun și că are un hard de 320 de giga care e capabil de 5400 rotații. Era interesant un hard pe 7200 sau pe SSD dar bănuiesc că ar fi crescut prețul laptopului și oricum nu e nevoie de mai multă performanță din moment ce e un laptop de birou.

Placa video a lui HP 630 este un Intel HD care e bună pentru jocuri și o să puteți juca la detalii minime aproape orice joc, dar laptopul de față nu e unul de gaming și ar fi bine să nu-l suprasolicitați. Această placă e una integrată în procesor și va asigura o autonomie mare chiar și când va reda filme de înaltă definiție.

Păreri pro şi contra

Pro: are un preț accesibil, iar performanțele în sarcini office ale modelului HP 630 sunt foarte bune, ecranul este anti glare, placa video de la Intel e capabilă de a reda conținut HD, vine cu sistem de operare gratuit, designul e foarte reușit și bateria ține destul de mult, iar culoarea gri îi dă un plus de eleganță.
Contra: nu are placă video dedicată capabilă de a reda conținut Full HD, hardul nu e prea încăpător și nici prea rapid, are cam puțină memorie de tip RAM, iar procesorul i3 nu e un model nou.

Concluzie

Per total e un laptop foarte bun pentru oamenii de afaceri la început de drum și pentru cei care vor un laptop performant dar ieftin în același timp. Atuurile laptopului de față sunt autonomia mare, dotările și performanța și nu cred că vă va dezamăgi.

Te-ar mai putea interesa

4 comentarii la „HP 630”

  1. Era ideal daca ii puneau procesor Pentium pentru a-l face mai accesibil ca pret… nu ca acuma nu ar fi asa.

  2. Am achizitionat laptopul acesta de mai putin de o saptama si deja apar problemele. Pe ecran apar niste liniute albe foarte deranjante. Stie cineva de la ce ar putea fi?

Comentariile sunt închise.