HP 15-ra051nq, laptop cu Intel Pentium Dual Core

Laptopul HP 15-ra051nq are un procesor destul de bun – Intel N3710 Braswell, dar și restul componentelor sunt decente. Arată bine și din prezentările video se vede mai bine, dar pentru cei cu alte gusturi le-aș recomanda o variantă pe alb. Bineînțeles, configurațiile diferă de la un model la altul și nu prea sunt variante identice, de aceea bugetul va fi diferit. Recomandarea de jos e puțin mai performantă decât una cu Intel Celeron, dar diferența nu e atât de vizibilă.

Face parte din noua generație de laptopuri și se vede după design, dar și porturile disponibile (USB 3.1). Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Configurația acestui laptop e una destul de bună pentru taskuri zilnice care nu necesită multă viteză de procesare. Procesoarele Intel au și placă video integrată pentru a nu mai instala o placă grafică dedicată. Chiar și AMD dorește să ofere astfel de soluții anul acesta și să sperăm că vor fi competitive.

Nu necesită mai multă memorie ori spațiu de stocare suplimentar, dar hard discul poate fi înlocui cu un SSD. Astfel, sistemul și aplicațiile vor porni mai rapid sau chiar instant. pe un laptop mult mai scump, SSD-ul s-ar mișca mult mai bine pentru că multe taskuri depind și de procesor.

Păreri pro și contra

Laptopul de sus are toate dotările necesare pentru a înlocui cu succes un desktop PC mai vechi dar și unul mai nou. Nu necesită periferice suplimentare dacă nu vreți, dar mulți dintre voi puteți opta pentru un mouse wireless care nu ocupă mult spațiu. Toate laptopurile actuale beneficiază de tehnologie bluetooth pentru conectarea perifericelor. Dacă aveți un buget mai mare și vă doriți un laptop pentru mulți ani, eu v-aș sugera un model cu Core i3.

HP 15-ra051nq e un gadget destul de bun care poate fi folosit de oricine, doar că ulterior mai trebuie să puneți Windows 10 chiar și cu un stick USB. Din clipul de jos se poate vedea un laptop care arată la fel ca cel prezentat anterior. Diferențe sunt doar la configurație, că în rest sunt identice.

Te-ar mai putea interesa

2 comentarii la „HP 15-ra051nq, laptop cu Intel Pentium Dual Core”

  1. Am luat un astfel de notebook 15-ra051nq, dar pedeapsa: In UEFI nu vede stickul nici DVD, cu dezactivarea acesteia vede numai CD-DVD , nu vede nici asa stick-ul deci maus wireless nimic nici retea etc. Ce sisteme de operare suporta caci la Win7 nu se gasesc drivere pt. componente iar la WIN10 nu poate procesorul sa duca sistemul, se blocheaza si ramane asa blocat. Oare alaturi de produsul cumparat nu trebuie si CD-ul cu driverele interne? De unde sa le iai, daca nu le gasesti acest, produs este inutil. Va rog dati-mi niste indrumari.

  2. Acest laptop e compatibil doar cu Windows 10. Driverele și le instalează Windows 10 în mod automat dacă e conectat la Internet.
    Poate e problemă cu copia de Windows 10 pe care dvs. o aveți în sens că poate nu e boot-abil DVD-ul ori stickul USB.

    Cel mai bine e să luați legătură cu magazinul de unde ați cumpărat pentru că ei e posibil să cunoască problema, dacă există una.

    P.S.: Procesorul e suficient de puternic să ducă orice sistem de operare.

Comentariile sunt închise.