HP 15-bs016nq, laptop office cu Celeron N3060

HP 15-bs016nq e un laptop office pentru cei cu un buget modest interesați de un PC portabil pentru navigat pe net, ascultat muzică și filme HD.
Acesta e un notebook ok și pentru la școală, adică pentru editat documente (realizat referate, dizertații, programare elementară etc) și pentru acasă.

Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi », iar pe acești bani primim un laptop care se prezintă decent din toate punctele de vedere. Vizual se prezintă minimal, adică pe negru și fără suprafețe lucioase.


Specificații

Procesorul Celeron N3060 e unul modest întrucât scoate 993 puncte benchmark, dar atuul suprem al acestui procesor e conumul redus de curent – 6W. Asta în condițiile în care ale procesoare cosumă de la 35W în sus.
Ecranul e de 15,6 inci cu rezoluție FHD. În opinia mea această rezoluție e o prostie pe un laptop cu Celeron. Probabil că cel mai bine ar fi să setați HD, adică 1366×768 pixeli. Totuși, partea bună la ecran e că vine cu strat anti-glare așa încât ochii să nu vă obosească.
Placa video e una integrată în procesor, adică un Intel HD 400. E un model de cip video ok care poate reda filme HD și jocuri browser based (foarte simple).

Păreri pro și contra

Pentru achiziția acestui model ar fi costul mic, că are o capacitate ok de memorie RAM, ecranul mare și placa video ok. Un alt avantaj ar fi portabilitatea, adică vine cu o baterie care ține vreo 3-4 ore și o greutate redusă de 2,1 kg (era și mai mică dacă nu avea unitate DVD).
Contra ar fi procesorul și că nu are SSD.

Concluzie

Laptopul HP e unul care se adresează celora interesați de un laptop decent pentru sarcini zilnice. Poate fi utilizat și în scopuri business, adică pentru contabilitate, tehnoredactare, iar consumul de electricitate al mai multor astfel de PC-uri va fi foarte mic. Acest lucru (consumul mic de curent) e util la firme care au foarte multe stații de lucru unde există consum foarte mare de electricitate. În acest fel o să economisiți mult întrucât chiar nu e nevoie de stații mai performante pentru sarcini office.

Te-ar mai putea interesa

2 comentarii la „HP 15-bs016nq, laptop office cu Celeron N3060”

  1. Salut . Am cumparat un laptop HP-bs016nq nou acum 4 zile . Desi mai am un ASUS din seria X – i5 , mi-a placut cum arata si pretul este bunicel , raportat la calitate . Ca multe altele este made in China dar ma rog….. . I-am instalat windows 10 sa vad cum merge . Ledul de unitate palpaie intermitent (aleatoriu) si se aud niste clicheturi (ca niste zgarieturi) in interiorul laptopului , sunete care la ASUS nu se aud . Acum nu stiu , ar putea fi o problema sau asa face hardul lui .

  2. Așa face hardul. Pentru a scăpa de sunet puteți instala un SSD în locul hardului. Dar, având în vedere că e un laptop office eu zic să rămâneți cu hardul.

Comentariile sunt închise.