Horizon 24HL120, TV LED

Cei de la Horizon (KTC) fac tv-uri bune, iar televizorul LED Horizon 24HL120 e unul de 60cm cu ecran Full HD şi asta înseamnă că nu o să aveţi probleme la vizionarea filmelor Blu-ray. Din punct de vedere estetic arată ca 22HL120 (modelul de 55 centimetri), iar costul de achiziţie e ceva mai mare deoarece are un preţ bun Vezi prețul special de azi ».

E un TV ieftin şi bun, dar nu are tuner DVB C, iar playerul integrat nu e chiar aşa de performant şi nu cred că ar trebui să vă aşteptaţi să poată reda *.mkv. Chiar dacă avea tuner digital HD la unele firme de cablu tot ai nevoie de decodor şi aşa că nu prea are rost să vă preocupe lispa lui. Chiar dacă nu are tuner digital, vine dotat cu slot PCMCIA în care se poate insera cardul pentru recepţia posturilor premium, dar nu ştiu dacă vreun operator de cablu oferă suport pentru un astfel de lucru.

Poze

Din aceste două imagine se poate vedea că 24HL120 nu arată diferit de alte modele de la producătul de faţă. Nu arată la fel de bune ca televizoarele altor branduri, dar imaginea e de calitate (datorită rezoluţiei şi tehnologiei LED) şi asta cred că trebuie să fie singurul lucru care să vă preocupe.

Horizon 19HL100 1
Din faţă
Horizon 19HL100 2
Lateralul

Specificaţii tehnice

Horizon 24HL120 e destul de popular deoarece are rezoluţie de 1920 pe 1080 pixeli, HDMI, D-Sub (aşa încât să puteţi conecta la el un laptop deţinând VGA cum e Toshiba C670-165) şi alte porturi. Având player multimedia poate reda multe tipuri de fişiere de pe dispozitivele conectate pe USB, dar trebuie ţinut că e un aparat ieftin şi playerul e unul elementar. Pe partea de conectică, 24HL120 are şi PCMCIA – lucru util vizionării canalelor codate, dar nu ştiu vreun furnizor român de cablu care să ofere suport pentru aşa ceva.

Păreri pro şi contra

Pro: 24HL120 arată decent, preţul e foarte bun, poate reda fără pierderi de detaliu filmele de tip 1080p, iar fiabilitatea e foarte bună (graţie garanţiei de 2 ani extensibile la 4 cu maxim 100 lei).
Contra: locul pentru PCMCIA e inutil (dacă mă întrebaţi pe mine). Ar fi fost interesant dacă în specificaţiile oficiale ale lui 24HL120 erau prezentate tipurile de fişiere redabile de către aparat

Concluzie

Horizon 24HL120 e un TV care nu costă prea mult şi l-aş recomanda atât celor care vor să vadă filme la calitate maximă, dar şi celor care vor un aparat simplu fără meniuri complexe aşa încât să  îi deruteze. Mă gândesc că ar fi util copiilor, seniorilor ori celor care nu au nevoie de un televizor de fiţe cu porturi pentru reţea şi capabilitate Smart TV.

Te-ar mai putea interesa

8 comentarii la „Horizon 24HL120, TV LED”

 1. Pe asta chiar l-a luat si eu. Din pacate de data asta Horizon-ul acesta nu mai este produs de KTC si de vede.
  Conectat la TV pe HDMI spune ceva de OEM3700 ca si producator si e Made in Turkey , nu Made in China.
  Despre TV-ul in sine, e chiar OK, forma e faina, calitatea e satisfacatoare dar problema mare la el mi se pare firmware-ul. Conectat pe VGA de exemplu nu este nici macar vazut ca un monitor capabil de HD ( 1920×1080) si odata fortata aceasta rezolutie are mici probleme cu centrarea imaginii.
  Conectarea PC-ului pe HDMI creaza probleme de asemenea si calitatea imaginii nu e buna. Scrie in manual sa nu conectezi PC-ul pe HDMI ci pe VGA dar nu prea inteleg de ce.
  Tot in manual se gaseste si o lista cu formatele suportate care sunt mpeg sau xvid in format avi doar ( nu stie mkv ).

 2. Pai nu prea e grozav. Monitorul produs de KTC era de calitate mai buna parca. Asta pare sa aiba serioase probleme legate de firmware.

 3. Este un utilitar care se numeste avidemux. Deschide avi-ul cu el si vezi ca poti converti doar partea de audio sau si audio si video.
  Ca audio vezi in manualul lui ce suporta ca nu mai stiu dar in principiu un mp3 la 128 kbs ar trebui sa fie OK.

 4. Si eu am un 24hl120 si in principiu sunt multumit de el.
  Singura problema este si la mine : nu merge sonorul la redare video. La redarea inregistrarilor de pe smartfhone merge ok.

 5. Sigur e ceva problema de codec-uri, vezi ce ziceam mai sus. Ingregistrarea de pe smartphone foloseste alt codec pentru audio. Este si un utilitar : headbands.com/gspot/ care iti va spune ce codec-uri foloseste ingregistrarea de pe smartphone care merge.
  Succes 🙂

 6. am oprit televizorul din telecomanda apoi cand sa il pornesc dupa ceva timp am observat ca nu se alimenteazu cu energie, ma poate ajuta cineva cu o solutie pentru al porni? multumesc

Comentariile sunt închise.