Evolio Aria, tabletă ieftină

Cea mai nouă tabletă a acestui producător e tableta Evolio Aria care nu arată precum Neura, dar cu siguranță arată mai bine. Mă refer la faptul că nu are butoane fizice în partea din față, e accesibilă pentru ce oferă și e o adevărată concurență pentru Allview. Spun asta pentru că seamănă mult cu modelul lor de 9.7 inci (Alldro 3 Speed Duo) în special la partea de hardware, însă Aria e mai ieftină. Probabil, pentru că are doar un difuzor, camera frontală e de doar 0.3 MP și mai câteva mărunțișuri. Oricum, are 16GB de memorie, procesor Dual Core de 1.5 GHz, 1 GB RAM și Android 4.0. Deci e o tabletă deosebită și perfectă pentru navigare datorită formei sale – 4 pe 3. Evolio Aria are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Cutia
Pornită

Specificații tehnice

Poate fi un concurent pentru iPad însă doar la capitolul dimensiuni. Procesorul său nu e unul chiar grozav deoarece e Amlogic 8726 MX dar e cu două nuclee și are o frecvență de 1.5 GHz. Ecranul e suficient de mare pentru cei ce vor să folosească tableta pentru vizionat filme. Rezoluția sa e una de 1024 cu 768 pixeli, exact cât avea un ecran de 17 inci mai vechi. Eu cred că e suficientă deoarece puteți viziona filme HD iar calitatea imaginii e decentă. Faptul că e de tip IPS, unghiurile sunt foarte bune dar nu știu dacă va fi de folos această tehnologie deoarece o veți folosi la o distanță mică.

În rest, are tot 1 GB de RAM și un spațiu de 16GB. are dotări diverse la capitolul multimedia: 2 camere foto, difuzor, card reader și suport flash. Mi se pare normal ca o tabletă așa mare să vină cu multe porturi: ieșire audio, HDMI și microUSB. Dacă vă doriți conectivitate 3G, trebuie să cumpărați și un modem USB (după cum recomandă producătorul). Bateria sa ține vreo 5-6 ore, deci mai mult decât un laptop.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: e foarte ușoară – 460 grame, e ieftină, HDMI, poate reda și jocuri mai sofisticare, Android 4, posibilitatea introducerii unui card de maxim 32GB, are ecran IPS, Evobook și procesor foarte bun pentru diverse sarcini.

Minusuri: doar un difuzor.

Concluzie

Această tabletă numită Evolio Aria cu siguranță reprezintă un upgrade la Neura și s-ar putea să vedem și un model 3G. Am pus un clip cu despachetarea sa, astfel vă puteți face o idee despre ea și conținutul pachetului:

Te-ar mai putea interesa

5 comentarii la „Evolio Aria, tabletă ieftină”

 1. am cumparat o tableta si nu se poate apela video si audio pe messenger yahoo apare, plug-in video si audio pentru messenger sa oprit, ma poate ajuta cineva .va multumesc .

 2. M-am documentat foarte mult pe forumuri inainte de a achizitiona acest model si dupa o luna pot spune ca o recomand mai departe deoarece nu mi-a facut absolut nici o problema.

 3. Nu recomand aceasta tableta. Evolio nu le-a inregistrat la Google si in orice moment Google poate restrictiona accesul acestor tablete la Google Play si aplicatiile de acolo. O sa va vad captivi intr-un Market chinezesc cu aplicatii clonate de marele popor chinez.

 4. Am tableta de aproape un an, ce sa zic: pentru copii este destul de bune jocurile merg bine,am instalate aproape 20 de jocuri.
  Modulul wifi este slab fata de un samsung, sau altceva, este prost facut, pacat de tableta merita ceva mai bun. Din cand in cand se si blocheaza, trebuie pus un program de optimizare a androidului.
  Daca vreti sa o folositi la altceva decat jocuri, nu recomand,eu m-am zgarcit, mai puneam 500 lei si aveam ceva mult mai bun ,dar asta este. Dar revin daca va trebuie doar pentru ca copii sa se joace este foarte buna si isi face treaba, din pacate mai trebuie puse o gramada de programe ca sa o puteti folosi,alte playere decat are, etc…
  Daca ar fi sa cumpar acuma o tableta nu as mai cumpara evolio si nici altceva romanesc….

 5. nu este buna de nimic se blocheaza si nu isi ia semnalul wi hi..se afla ptr a 3 oara in service nu e buna deloc

Comentariile sunt închise.