HTC Nexus 9, prima tabletă cu Android 5 Lollipop

HTC Nexus 9 e următoarea generație de tablete și cu acest sistem de operare, parcă Android-ul dorește să intre și pe alte platforme (laptop/desktop). Spun asta deoarece oferă o interfață multi-user (conectare a mai multor conturi de gmail sau chiar modul „guest”). Bara de stare e diferită, veți găsi mai mult informații și depinde cum o deschideți și ce aplicații aveți instalate. Oricum, mai multe detalii le veți găsi în clipul de la final. Pare destul de scumpă însă trebuie să știți că are conectivitate 3G/4G. Un model doar cu WiFi e mai ieftin cu câteva sute de lei, iar cu timpul vor exista variante și cu spațiu de stocare mai mare (dar nu vor apărea cât de curând).

Alternative sunt tabletele de la alți producători care au un ecran similar sau doar dimensiunile tabletei sunt similare. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Tableta
Tableta

Procesorul e unul cu două nuclee dar face parte dintr-o serie nouă numită Tegra K1. Chiar dacă nu are multe nuclee, performanțele sunt peste medie iar placa video e una de ultima generație. Ecranul de 8.9 inci are o imagine de 2048 cu 1536 pixeli, iar panoul e de tip IPS pentru unghiuri de vizibilitate mari.

Pe partea de memorie are 2GB RAM, spațiu de stocare de 16GB iar pentru mai mult un card putea fi util. După cum bine știți, seria Nexus nu oferă slot pentru card dar nici nu cred că e nevoie deoarece există și servicii online de stocare a fișierelor media. Camerele foto sunt performante în special când vine vorba de cea principală. Pe partea de tehnologii are bluetooth, WiFi ac, 3G și 4G. Autonomia de lucru a bateriei e de circa 9 ore de redare video dar trebuie ținut cont și de cum alegeți luminozitatea ecranului.

Plusuri: ecran detaliat, clar și rezistent la detalii; cel mai nou Android; tehnologie; cameră foto principală destul de puternică și designul.
Minusuri: nu e accesibilă pentru oricine.

HTC Nexus 9 e cea mai bună tabletă de la acest brand și cea mai nouă, de aceea are și un preț ceva mai mare.

Te-ar mai putea interesa