Dual-Sim Allview Alldro P1

Telefonul Dual SIM P1 AllDro sau Dual-Sim Allview Alldro P1 cum mai e numit e primul telefon inteligent (smartphone) cu suport pentru două SIM-uri din gama producătorului român e unul foarte accesibil din punct de vedere financiar (ca modelul Q1 GET). Pe scurt, telefonul are sistem de operare Android 2.2 și are conexiuni wireless (wi-fi), GPRS, EDGE și GPS. Am analizat telefonul și din perspectiva specificațiilor și designului e ok. Nu e ok din perspectiva OS-ului care nu e tocmai cel mai actual, dar P2 vine cu versiunea 2.3.5. Având în vedere că sistemul Google e la versiunea 2.3.5 și 4 era interesant dacă făceau telefonul cu Android 2.3.x.

Are un preț bun Vezi prețul special de azi » și se poate spune fără doar și poate că este unul dintre cele mai ieftine telefoane care suportă două cartele și care au OS inteligent și popular.

Poze

Ecranul e mare
Camera e OK

Specificaţii tehnice

Allview Alldro P1 este un smartphone cu ecran senzitiv și tastatură qwerty pe ecran. Din păcate nu are suport 3G doar WLAN și alte conexiuni de date plătite.

Se revanșează pe partea de procesor deoarece are un Cortex 9 de la ARM. Și greutatea gadgetului e foarte bună deoarece nu are cu mult peste 100 grame.

E foarte bine că suportă carduri microSD de maxim 32 de giga, dar memoria RAM e cam anemică de doar 250 mega. Și la memoria ROM stă bine deoarece are 512MB.

Ecranul are o dimensiune a diagonalei de 3,5 inci și are o rezoluție de 320 de 480 pixeli. Deci ce o să filmați sau fotografiați o să se vadă destul de bine pe ecranul telefonului.

Are și două camere din care cea principală are 5 megapixeli. Nu poate filma HD deoarece rezoluția de filare e de 720 pe 480 pixeli și această limitare ar putea fi cauzată de sistemul de operare.

Păreri pro şi contra

Pro: e ieftin, are Android, arată bine în proporție de 80% și are suport pentru două cartele.
Contra: pe partea de design era interesant dacă logo-ul Allview de pe fața telefonului era mai discret (nu că aș avea ceva cu acestă firmă) și dacă acel logo cu două cartele era poziționat pe spatele aparatului (poate era mai fain dacă numele brandului era tot pe spate). Un alt lucru legat de design care nu-mi place e că ecranul e mic în comparație telefonul (are ramă prea mare). Sistemul de operare nu e chiar nou deoarece cea mai nouă versiune de Android e 2.3.x.

Concluzie

Per ansamblu este un telefon bun și ieftin, iar garanția de 2 ani confirmă că este un produs de calitate românesc și se pare că producătorul român vrea să le ia fața celor de la CECT.

Te-ar mai putea interesa

7 comentarii la „Dual-Sim Allview Alldro P1”

  1. Salut , nu stiu intre ce telefoan sa aleg intre samsung galaxy gio si acesta, eu sunt copil deci il vreau pt aplicatii,poze muzica ,astept raspuns.
    Multumesc!

  2. Acesta e bun, dar Gio e mai bun în opinia mea deoarece are 3G, Android-ul se poate actualiza la cea mai nouă variantă și deoarece arată mai bine. Gio-ul îl poți lua de aici la un preț mic de circa 679 lei.

Comentariile sunt închise.