Dell Inspiron 5521

Laptopul Dell Inspiron 5521 e unul reușit deoarece e o alternativă mai bună la 5520. Arată la fel însă are finisaj pe aluminiu și fără suprafețe lucioase care lasă amprente. Aduce multe configurații chiar și de tip office cu multă memorie RAM, iar procesoarele sunt doar de tip Core i din seria Ivy Bridge. Deci prețul va fi cu siguranță justificat în special că cele scumpe oferă chiar și ecran Full HD. Acelea sunt ideale pentru editare foto ori video, iar placa video dedicată de pe unele modele poate fi de folos pentru cei care se joacă jocuri din când în când. Spun asta deoarece nu e o placă video performantă. E bun atât pentru uz casnic cât și pentru cei care vor unul la locul de muncă. Inspiron 5521 are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Deschis
Deschis
Închis
Închis

Specificații tehnice

Procesoarele sunt foarte bune deoarece au o viteză de procesare mare, consum mic datorită tehnologiei noi și au placa video integrată Intel HD 4000. Sunt procesoare Ivy Bridge din seria Core i și nu am văzut Pentium-uri. Probabil că se va renunța la acele procesoare deoarece și așa cele cu i3 nu sunt foarte scumpe. Ecranele sunt de 15.6 inci de tip LCD LED, însă rezoluția diferă în funcție de modelul ales (768p sau 1080p). Memoria RAM e de 1600 MHz iar capacitatea foarte fi  de 4, 6 sau 8 GB. Chiar și hardurile diferă, deoarece sunt de 500 GB, 750 GB și de 1TB.

Placa video dedicată nu prezentă pe toate configurațiile și e una AMD (HD 7670M sau HD 8730M). Bineînțeles placa video mai bună o găsim pe laptopurile cu ecran 1080p și e normal să fie așa. Nu are dotări speciale multe de aceea voi enumera câteva: USBuri 3.0, tehnologie audio Waves MaxxAudio 4, microfon incorporat etc. Având în vedere că are Ubuntu și configurații noi, vă recomand Windows 8 64 de biți. Autonomia e una foarte bună și depinde de configurație – 4-5 ore.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: construcție robustă, fiabilitate ridicată, mai puține suprafețe lucioase, ecrane HD și FullHD, destule configurații, prețuri atractive în special că vin cu Ubuntu, autonomie bună și au tastatură numerică.

Minusuri: nu oricine își permite unul (nu sunt model cu Pentium).

Concluzie

Acest Dell Inspiron 5521 e o recomandare pentru cei care nu vor un laptop cu suprafețe lucioase dar doresc unul similar cu 5520. Am observat că la această serie, indiferent că ecranul e unul HD ori FullHD, codul e același. Spun asta pentru că la celelalte modele codul e 5520 la cele HD și 7520 la cele Full HD. Oricum, odată cu lansarea acestui model, seria precedentă o să fie înlocuită de aceasta.

Te-ar mai putea interesa

3 comentarii la „Dell Inspiron 5521”

  1. Eu l-am primit din stainatate si sunt foarte multumit de el. Nu stiu cu cevine in plus fata de 5520 dar jocurile merg foarte bine iar aspectul e similar laptopurilor XPS.

  2. Diferente mari intre acesta si Dell Insipiron 3521? Oricum am facut o comanda deja pentru acest model 5521 sper ,ca e cea buna. Multumesc anticipat pentru raspuns.

  3. 3521 e o variantă mai lite a acestui model. În opinia mea, ai făcut o alegere bună deoarece diferența de preț nu e prea mare.

Comentariile sunt închise.