Canon iP7250

Canon Pixma IP 7250 sau Canon iP7250, cum mai e numită, e o imprimantă foarte calitativă. Toată lumea sare înspre modele laser, însă eu aleg modele cu cerneală deoarece tușul costă mai puțin decât tonerul. Modelul acesta de Pixma are un preţ bun Vezi prețul special de azi » și dacă te gândești că poți lua un set de refill la 100 lei și să faci peste 5 încărcări atunci cred că e best buy. Ce trebuie să subliniez de la început e faptul că nu orice tip de kit refill e bun cu această imprimantă.

Poze

Se poate vedea că e un model negru deloc mare care are o greutate de 6,6 kilograme ceea ce o face oarecum portabilă. 🙂 Dar, nu știu dacă vă interesează portabilitatea ei deoarece nu e o imprimantă care să fie dusă în buzunar ori geantă, ci una de birou. Dacă vă preocupă faptul că s-ar putea ca acel cablu USB să fie prea scurt atunci o să vă încânte faptul că imprimanta are wireless.

Canon iP7250 2
Imprimanta
Canon iP7250 1
În acțiune

Specificaţii tehnice

Canon iP7250 e un aparat de birotică de tipul imprimantă și nu multifuncțional. Poate imprima pe mai multe dimensiuni de printare, iar cea maximă e A4. Normal că poate printa fără margini, chiar dacă Word o să vă contrazică. Vine la pachet cu drivere, iar ca sisteme de operare compatibile sunt Windows XP SP3, Vista și 7, dar și Mac OS X. Nu trebuie să vă faceți griji cu referire la compatibilitatea cu Windows 8 deoarece e compatibil și cu acest nou OS.

Păreri pro şi contra

Sincer, eu nu văd vreun minus, poate pe parcursul unei utilizări mai îndelungate se vor vedea bubele. Are multe plusuri printre care ar fi faptul că e color, conexiunea wireless care nu te face să fi dependent de un cablu de un metru, prețul extrem de bun și posibilitatea măririi garanției la maxim 3 ani cu un efort financiar minim.

Concluzie

În opinia mea, această imprimantă e foarte bună chiar și pentru imprimarea pozelor, dar trebuie să știți că nu e o imprimantă foto ci una normală cu posibilitatea de a imprima color. Utilizarea nu e deloc complicată deoarece nu are multe butoane, iar softul cu care vine la pachet e foarte ușor de utilizat.

Te-ar mai putea interesa

18 comentarii la „Canon iP7250”

 1. Unde ati gasit cerneala pentru reincarcare?
  Eu am intrebat la magazinele specializate (in Oradea) si nu aveau cerneala pentru modelul asta.
  Este nevoie de resetarea cartuselor?

 2. Există kit-uri universale care pot fi găsite și la supermarketuri.
  Nu trebuie lăsate cartușele să se golească complet. Trebuie încărcate când sunt 5% pline sau ceva de genul așa încât să nu se uște tușul existent.

 3. Buna ziua ,am aceasta imprimanta ip 7250 ,este foarte buna pt orice tip de print cd/dvd/foto/coperti etc. problema vine in momentul reumpleri cartuselor ,nu este cerneala pt acest tip de cartuse pe nicaieri (eu personal nu am gasit)v-as fi recunoscator pt un eventual loc de unde poate fi achizitionata cerneala de rifil.Cartusele se pot reseta ca la modelel anterioare .Neavind cerneala compatibila am facut refil cu inktec compatibila cu modelel anterioare 4300,4500,4700 insa printul este verzui -tenta verzuie in rest calitativ detali.
  Poate cineva sa mai impartaseaca din experienta lui cu aceasta imprimanta ?in eventualitate ca exista o rezolvare pina la urma .VA MULTUMESC .

 4. Buna, am si eu o imprimanta IP 7250si am cumparat … un kit refil de cartuse si cerneala. Cu kitul refil printurile au o tenta verzuie si nu stiu de ce. Altfel calitativ e ca si cu originalul numai ca imaginea este usor verde.

  Poate cineva sa-mi dea o explicatie sau o solutie ?
  Va multumesc

 5. aceasta imprimanta are o bila in interior.pentru a o umple fara a schimba cartusul,este necesara scoaterea bilei din cartus si acoperirea cu un dop (care se gaseste in truse de refill.Nu recomand sa scoateti bila si sa lasati cartusul fara dop deoarece el poate pulveriza cerneala in interior,fapt care se observa si pe foile foto

 6. Buna, am si eu o imprimanta IP7250 si numai vrea sa printeze imi da o eroare de genu „Absorbantul imprimantei este aproape plin….” cum pot rezolva problema. Va multumesc

 7. Salutare tuturor, sunt la a 2a imprimanta de acest fel, fac productie foto cu ea, pe prima am stricat-o ca am vrut sa ii pun sistem CISS si a curs cerneala in ea. Am gasit cerneala care se potriveste, asta dupa ce am cumparat 2 seturi de cerneala de la diversi producatori, va las linkul mai jos.

  Toate cel bune

 8. Se pare ca scriu aici si ”nasil” imi sterge comentul…Nu e frumos.
  Pentru imprimanta se gaseste cerneala buna, cine doreste ii dau link-ul de unde sa cumpere (probabil de aceea mi-a fost sters comentul…), sa ma contacteze pe mail
  Toate cele bune

 9. am gasit ceva solutii acum fac probe Eroare B200 înseamnă tensiunea capului de imprimare sau temperatura nu este normal. Capul de imprimare poate fi defect …. dar în primul rând, încercați aceste soluții de mai jos: Soluția 1:

  Deconectați cablul de alimentare de la imprimantă.
  Așteptați o oră.
  Conectați cablul de alimentare

  Soluția 2:
  Verificați și curățați șef condiție de contact PIN al unității de transport
  Verificați conexiunea prin cablu în special CFF transport

  Soluția 3:
  Opriți alimentarea
  Deschideți panoul
  Porniți alimentarea
  Așteptați carul de imprimare pentru a începe să se deplasează spre stânga.
  Lăsați-l să meargă la jumătatea trecut
  Înainte de transport de imprimare ajunge la stanga închis capacul.
  Lăsați imprimanta pornită

  Soluția 4:
  Deconectați cablul de alimentare.
  Deschideți imprimanta
  Împingeți întreaga mecanicul capului de imprimare la centrul
  În timp ce imprimanta încă deschisă, conectați puterea și porniți-l.
  Când capul de imprimare încă în mișcare și se va foarte stânga, închideți capacul.
  Așteptați până când boot-up sa.

  Soluție 4a:
  Scoate toate cartușele de cerneală
  Ridicați bara gri de unde merge cerneala
  A părăsit capul de imprimare în mijlocul imprimantei toate în timp ce imprimanta a fost oprit.

  Soluție 4b (mulțumesc Jeremy):
  Curățați plastic cap grunduri / curățare ei înșiși pe imprimantă (extrema dreaptă)

  Soluție 4c (mulțumesc Rhiann):
  Opriți imprimanta
  Deschideți capacul
  Porniți imprimanta
  Așteptați carul de imprimare pentru a începe să se deplasează la stânga și lăsați-l să meargă la jumătatea trecut
  Înainte de transport de imprimare ajunge la stanga (dar după ce la jumătatea drumului peste) închis capacul.
  Lăsați imprimanta pornită.

  Soluție 5:
  Curățați capul de imprimare

  Soluție 5a:
  Înlocuiți capul de imprimare

  Soluția 6:
  Înlocuiți unitatea de alimentare.

  Soluție 7:
  Remontați placa de logica.

 10. Salut! Am și eu o imprimantă Canon Mg 6450 care nu vrea să printeze, deși softul mă anunță că totul este OK. Nu am imprimat nimic timp de un an – cum se scoate și cum se curăță capul de imprimare, știe cineva? I-aș fi recunoscător pentru indicații.

 11. Probabil că cerneala s-a uscat și trebuie înlocuit cartușul. Mai există variata să apelați la o firmă care face refill la cartușe (poate găsiți magazine de papetărie și birotică care fac refill la cartușe) să vă curețe ei cartușul (dacă nu e prea uscat sau stricat capul de imprimare). Acasă nu se poate curăța deoarece trebuie ustensile speciale (acel lichid transparent etc) care se găsesc în kituri refill.

 12. buna ziua.am achizitionat recent aceasta imprimanta si nu reusesc sa printez de pe tel.ce e de facut?

Lasă un comentariu