Canon EOS 550D

Canon EOS 550D e un DSLR foarte popular deoarece vine cu senzor CMOS de 18MP, posibilitatea de a filma Full HD, port HDMI, obiective la pachet și câteva cadouri despre care poți citi aici. Acest model vine la un preţ bun Vezi prețul special de azi », iar pe acești bani primești un aparat foarte bun care poate fi folosit pentru a filma și fotografia atât de către profesioniști cât și de amatori. Eu cred că este oarecum o alternativă la Samsung NX210 chiar dacă specificațiile și pachetele diferă foarte mult deoarece ambele aparate sunt destinate profesioniștilor.

Poze

Canon EOS550D e un apart care arată bine, iar din prima imagine se poate vedea cu aproximație cum arată pachetul. Nu e tocmai un aparat ușor deoarece are o greutate de puțin peste jumătate de kilogram. Vine cu un ecran LCD de 3 inci pe care pot fi urmărite pozele sau filmele care au fost captate de către aparat.

Aparatul și pachetul
Ecranul

Specificaţii tehnice

Acest Canon vine cu un senzor CMOS și cu un procesor de imagine DIGIC 4 care e unul excelent. Chiar dacă aparatul are un senzor de 18 megapixeli, eu cred că 10MP sunt suficienți. Bateria ține normal, adică undeva la 400 de cadre și asta e destul de bine pentru un aparat care are o greutate de circa jumătate de kilogram.

Păreri pro şi contra

Pro: raportul dintre preț și performanță e foarte bun și trebuie să considerați și faptul că vine la pachet cu câteva cadouri și două obiective; utilizarea nu e deloc complicată deoarece vine cu un ecran de 3 inci; portul HDMI vă facilitează posibilitatea de a-l lega la un TV pentru a vedea conținutul.
Contra: poate că mărimea și implicit greutatea nu îl fac un aparat foarte bun pentru luat în vacanțe.

Concluzie

Chiar dacă se știe că Nikon face niște DSLR-uri foarte bune, și acest Canon este excepțional și vine la un preț acceptabil. Utilizarea sa nu e deloc complicată, dar cred că nu ar strica să citiți câteva reviste și cărți de specialitate înainte de a vă apuca de fotografiat (în pachet ar trebui să fie livrate și două cărți care o să vă ajute în acest sens).

Te-ar mai putea interesa

Un comentariu la „Canon EOS 550D”

  1. Eu prefer acest model. Il detin de ceva timp si pot spune ca mai am mutle de invatat desi am citit cateva carti despre utilizarea eficeinta a aparatelor Dslr Eos.

Comentariile sunt închise.