BenQ VW2420H

Un monitor LED de 24 inch care-mi place tare mult e monitorul LED +VA Benq VW2420H. Acesta are o diagonală de 24 inch, e wide, iar lista completă de specificaţii este următoarea: LED+VA, Panel VA, Full HD (1920×1080 pixeli), HDMI, DVI. Despre culoare pot spune că este negru lucios. O alternativă mai ieftină cu un design asemănător e BenQ V2320H.
Costă puțin deoarece are un preț bun Vezi prețul special de azi » şi este unul dintre cele mai bune monitoare LED de pe piaţă.

Poze

Din faţă
Piciorul

Specificaţii tehnice

Benq VW2420H este un monitor cu ecran LED de 24 de inci şi are un timp de răspuns de 8 milisecunde… cam mare. Rezoluţia optimă este de 1920 pe 1080 pixeli, iar imaginea are un un aspect de 16 pe 9 datorită ecranului de tip wide, adică lat. Contrastul tipic e de 3000 la 1, iar cel dinamic e de 20 milioane la 1. Contrastul dinamic e aşa de mare datorită faptului că ecranul este unul iluminat cu LED, iar la cele LCD contrastul nu e mai mare decât câteva sute de mii.
Nu are tuner TV şi boxe, dar stă bine la partea de conectivitate deoarece are HDMI, VGA, DVI şi jack căşti. E compatibil cu Windows Vista Premium şi 7 şi de aceea are şi acel acţibild lipit pe picior.

Păreri pro şi contra achiziţiei

Pro: VW2420H arată bine, are o diagonală mare, rezoluţia e Full HD şi are HDMI.
Contra: are un timp de răspuns mare şi are un preţ de peste 500 de lei, deci este mai mult un monitor premium.

Preţ

Având în vedere că Benq VW2420H este LED VA de 24 de inci cred că un preţ de 899 lei nu este mult. În general preţul este de 1.100 de lei, dar şi dacă ar fi 1.500 de lei nu cred că ar fi prea mult pentru ce poate.

Concluzii

Având în vedere că este mult mai bun ca un televizor, referitor la calitatea imaginii, că are diagonala de 24 de inci şi că foloseşte cea mai nouă tehnologie LED – VA – cred că nota „-10” este pe merit pentru Benq VW2420H.

Cred că multe persoane, după ce au văzut monitorul Benq VW2420H, s-au pus pe strâns bani pentru a şi-l achiziţiona. 😉

P.S.: Sunt şi persoane cărora nu le-a plăcut acest monitor, eu îi invit să analizeze mai multe monitoare de la mai mulţi producăroti şi atunci vor vedea că Benq VW2420H îşi merită banii. Unii spun că vine cu un cablu D-Sub care e prost şi un alt minus ar fi lipsa manualului pentru meniu. Sincer, mie nu-mi trebuie manual.

Te-ar mai putea interesa