BenQ GH650

Dacă nu știai, BenQ face niște aparate foto foarte calitative, iar un model exemplar de la acest brand e BenQ GH650. Vine la un preţ bun Vezi prețul special de azi » care nu e deloc mare în opinia mea, iar pe acești bani primim un aparat cu senzor CCD de 16MP și care poate filma HD, adică la calitate 720p.
Pachetul e unul destul de bogat, iar despre preț se poate vedea că e unul similar cu cel al lui GH600 deoarece tot atât costa varianta amintită anterior în urmă cu un an.

Aspect

E un model negru care vine ca o alternativă la GH600 care e un model ceva mai vechi și care nu se mai găsește în oferta magazinelor. Dimensiunile nu s-ar putea spune că sunt compacte deoarece are și o greutate de undeva la 400 grame care o face cam greu de cărat în buzunar.

Ecran
Ecran
Din față
Din față

Caracteristici tehnice

Vine cu un senzor CCD capabil de a capta poze la maxim 16MP și filme la calitate 720p cu sunet. Obiectivul e unul mai special deoarece are un zoom optic de 26x și astfel cred că greutatea de 410g e justificată. Bateria ține mult deoarece aparatul se încarcă cu până la 4 baterii AA care asigură undeva la 350 de cadre. Deci, o să puteți face poze în voie fără să vă stresați că se termină rapid bateria.

Păreri pro şi contra

Pro: raportul dintre preț și calitate e unul foarte bun; poate filma HD ceea ce eu zic că eu e suficient și că astfel nu o să umpleți prea repede cardul; ecranul e unul mare de 3 inci putând fi utilizat pentru vizionarea pozelor sau a clipurilor; vine cu un pachet bogat format din baterii, cablu USB, curea, geantă etc.
Contra: senzorul nu e unul CMOS; nu poate filma 1080p; nu are wireless.

Concluzie

Camera de față e una pentru cei care vor să facă niște poze mai calitative. E cam măricel, dar pozele sunt mult mai clare față de cele realizate cu modele de 100-200 grame și care sunt foarte compacte. Multă lume zice că nu are rost să-ți achiziționezi o cameră deoarece telefonul e la fel de bun, însă acest lucru nu e deloc adevărat deoarece astfel de aparate beneficiază de senzori mult mai buni, iar datorită obiectivului mare pozele sunt clare.

Te-ar mai putea interesa