BenQ G2420HDBL

Acest monitor LED BenQ G2420HDBL cu Senseye Human Vision e unul de dimensiuni mari şi deci e numai bun pentru filme şi jocuri. După cum bine ştiţi monitoarele cu LED backlight prezintă unele caracteristici speciale foarte interesante, cum ar fi: contrastul ridicat, consumul scăzut, culorile vii şi e mai subţire. Dacă nu aveţi un asemenea model (de cel puţin 24 de inci), e timpul să vă luaţi unul deoarece are toate specificaiile necesare pentru a fi o alegere inteligentă (cu un raport calitate/preţ bun). Având în vedere că vine doar cu DVI şi VGA (D-Sub), nu poate fi o soluţie pentru cei care posedă un player media performant sau o consolă pentru jocuri gen PS3 (avea nevoie de HDMI). Deci se adresează doar posesorilor de sisteme desktop sau laptopuri, dar dacă doriţi să vizionaţi doar filme Full HD, cred că e mai bine să-l încercaţi cu un desktop PC performant. Spun asta deoarece laptopurile vin doar cu HDMI şi VGA, iar prin VGA nu veţi beneficia de calitatea video dorită. Dacă nu doriţi un model în acest buget, deoarece nu aveţi prea mulţi bani, GL2240M e recomandarea mea. Un monitor ca acest G2420HDBL are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Din față
Din spate

Specificații tehnice

Display-ul LED are o diagonală foarte bună – 24 de inci – care corespunde pentru 61 de cm. Caracteristicile acestuia sunt următoarele: contrast de 5 ms, rezoluţie Full HD sau 1080p, aspect lat, reproduce circa 16.7 milioane de culori, contrast dinamic de 5 milioane la 1, contrast tipic de 1000 la 1, luminozitate de 250 cd/mp, unghiuri de vizibilitate de 160 şi 170 de grade pe orizontală respectiv verticală.

BenQ G2420HDBL are conectivitate DVI şi VGA, motiv pentru care poate fi conectat la un număr restrâns de aparate (desktop, netbook, laptop etc.) Ar fi fost interesant dacă avea şi HDMI deoarece majoritatea laptopurilor vin cu HDMI iar pentru calitate Blu-Ray aveţi nevoie fie de DVI fie HDMI. E un model cu imagine 2D şi montare VESA (pe perete). Acest sistem de montare e unul foarte bun în special că e vorba de un model de dimensiuni generoase şi astfel poate ocupa destul spaţiu pe birou. Din păcate (poate vă mai uitaţi la programe tv) sau poate din fericire (are un preţ mai accesibil) nu are TV Tuner sau boxe integrate.

Consumul său e unul foarte redus – de 24 W iar greutatea sa e de 6 kilograme (4.4 kilograme fără suport). Deci BenQ G2420HDBL are cam toate caracteristicile tehnice pentru un asemena preţ, însă se putea şi mai bine.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: design elegant şi modern cu suprafaţă negru lucioasă, imagine clară şi colorată, are un consum destul de redus comparativ cu un LCD clasic, preţ acceptabil, rezoluţie Full HD, poate fi montat pe perete.

Minusuri: nu are HDMI (poate fi considerat un minus numai dacă aveţi o consolă sau player media la care să conectaţi monitorul).

Concluzie

Acest monitor LED BenQ G2420HDBL e recomandarea mea în acest buget iar dacă nu vă permiteţi unul, mai există şi alternativă cum ar fi cea menţionată de mine mai sus. Pentru a vă face o idee despre cum arată acesta v-am postat şi un clip cu despachetarea sa:

Te-ar mai putea interesa