BenQ GL2240M

Acest monitor LED BenQ GL2240M e un model cu boxe şi cu un unghi de vizibilitate ceva mai un de cât Benq GL2240. Acest GL2240M e un LCD cu tehnologie de iluminare LED pentru un consum mai mic decât un LCD clasic, un contrast mai mare şi culorii mai vii. Consumul poate fi ajustat în funcţie de preferinţe, de exemplu de 28 de W poate să scadă la 18 W în modul eco.  Chiar dacă nu e la fel de subţire ca un LED, e destul de portabil şi elegant (suprafaţă neagră-lucioasă). Chiar dacă boxele sunt doar de 1 W fiecare, pentru utilizare Office şi jocuri sunt bune. BenQ GL2240M e ideal pentru cei care doresc să-şi cumpere un monitor pentru PC şi nu au dar nici nu doresc să achiziţioneze un sistem audio sau boxe pentru PC. Pentru filme recomand boxe mai puternice în special că veţi viziona filmul de o distanţă considerabilă. Un monitor LED Benq de 21.5 ca acesta are un preţ undeva la 469 lei Preţul bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Joc
Cam aşa arată

Specificaţii tehnice

Displayul LCD are tehnologie LED şi o diagonală de 21.5 inci. Acest ecran are un timp de răspuns bun pentru filme şi jocuri – 5 ms, o rezoluţie de 1920 cu 1080 pixeli (ideală pentru gaming şi filme Blu-Ray), un aspect 16 pe 9, un contrast dinamic de 12 milioane la 1, un contrast tipic de 1.000 la 1, iluminare 250 cd/mp şi unghiuri de vizibilitate de 170 şi 160 de grade.

Ca şi facilităţi BenQ GL2240M are boxe integrate de 1 W fiecare dar nu vine cu Tuner TV sau montare VESA. La capitolul conectori are o intrare DVI şi una VGA. Consumul optim de energie e de 28 W şi poate să scadă/crească în funcţie de presetarea făcută. Senseye 3 vine cu câteva presetări utile: Standard, Photo, Movie, Game, sRGB şi Eco.

Păreri pro şi contra achiziţiei

Plusuri: BenQ GL2240M are securitate Kensington, cântăreşte doar 3.5 kilograme (net), contrast foarte mare, consum mic (în mod eco), preţ destul de accesibil, boxe decente, design elegant şi rezoluţie Full HD.

Minusuri: nu are HDMI.

Concluzie

Monitorul LED BenQ GL2240M e o recomandare bună în special că e unul dintre cele mai ieftine cu rezoluţie Full HD şi tehnologie LED. Din păcate nu am găsit un clip exact cu acest model ci cu cel fără boxe incorporate, ideea e că ambele artă la fel:

Te-ar mai putea interesa