BenQ EW2730

Dacă vă plac serialele TV, filmele 1080p sau meciurile de fotbal, cu siguranţă aveţi nevoie de un monitor LCD BenQ EW2730 deoarece are o diagonală de 27 de inci şi un design pe măsură. Acest design îl întâlnim doar pe modelele mai noi şi vine într-o combinaţie de două culori (argintiu şi negru) care mi se pare interesante spre deosebire de un design doar pe negru. Trebuie să mai precizez că nu are tuner TV incorporat dar are două difuzoare destul de bune pentru a vă scuti de nişte bani. Dacă aveţi o consolă hardware, puteţi lejer să o conectaţi la acesta deoarece are două intrări HDMI. Un model mai mic şi care arată la fel e BenQ EW2430. Acest model numit EW2730 are un preț bun Vezi prețul special de azi » deci aveţi nevoie de un buget destul de mare.

Poze

Din faţă
Din spate

Specificaţii tehnice

EW2730 are un display de tip LCD cu iluminare LED care oferă un contrast dinamic pe măsură (20 de milioane la 1), o luminozitate ridicată (300 cd/mp) şi un număr mare de culori vii (16.7 milioane).În rest are o diagonală de 27 de inci, o rezoluţie Full HD de 1920 cu 1080 pixeli, un contrast tipic de 3000 la 1, aspect imagine 16 pe 9, unghiuri de vizibilitate maximă de 178 de grade pe verticală şi orizontală.

Are doar standardul TCO 5.0. Ca şi facilităţi are montare VESA de tipul 100 cu 100 cm şi boxe integrate de 3W fiecare. Pe partea de conectori EW2730 vine cu următoarele porturi: patru USB-uri, component, două HDMI-uri, line out/in, intrare audio pentru căşti şi un port DVI. Deci dacă aveţi un desktop mai vechi recomand o placă video cu ieşire DVI sau în cel mai bun caz cu HDMI doar că are un preţ mai mare.

Consumul maxim al acestui monitor LCD e de 70 W şi BenQ EW2730 cântăreşte doar 7.4 kilograme. Ca şi caracteristici speciale are: 3D Deinterlace, 3D Noise Reduction, 24P Real Cinema, PIP/PBP, HDCP şi Senseye 3.

Păreri pro şi contra achiziţiei

Ca plusuri: EW2730 are o mulţime de intrări, e LED, arată foarte bine, preţul e destul de bun, multe caracteristici speciale şi imagine excelentă.

Ca minusuri: BenQ EW2730 nu are intrare VGA.

Concluzie

Acest BenQ EW2730 se adresează celor care doresc să facă o alegere bună deoarece ar vrea ceva nou şi performant. E un model ideal pentru jocuri, filme şi meciuri de pe PC (internet) dar şi altele.

Te-ar mai putea interesa

2 comentarii la „BenQ EW2730”

  1. Nu prea ai nicio treaba cu tehnologiile astea, bag de seama. Monitorul nu e LED, e LCD cu iluminare LED. Si nu are o multime de iesiri, ci de intrari. Iar iluminarea LED nu e asa buna ca vechea iluminare CCFL. Si foarte mult conteaza tipul de panel al monitorului: TN, VA sau IPS…

  2. Inițial a fost vorba despre LED-ul EW2730V care după ceva timp s-a dovedit a fi LCD-ul EW2730 (o mică greșeală din partea magazinului), nu am fost atent că odată cu codul s-au modificat și unele specificații cum ar fi tipul iluminării. Acel tip CCFL probabil că e destul de costisitor motiv pentru care s-a optat pentru o iluminare mai ieftină și apropiată (LED).

Comentariile sunt închise.