Asus X55C-SX028D

Acest laptop Asus X55C-SX028D e unul de tip office și acest aspect e evident din faptul că are are terminația C și nu VD (multimedia/gaming). Spre deosebire de altele, acesta aduce un procesor Core i3 dar din seria Sandy Bridge care mi se pare ok. Nu aveți nevoie de un procesor mai performant decât acesta doar dacă vreți să încercați jocuri 3D mai complexe, iar pentru acelea aveți nevoie și de o placă video pe măsură (adică cu memorie video dedicată). Alternative deci sunt cele din seria X55VD care aduc performanțe grafice și capabilități de gaming. Designul nu diferă cu nimic față de acesta, poate doar culoarea (există modele pe albastru). X55C-SX028D are un preț bun Vezi prețul special de azi →.

Poze

Închis
Deschis

Specificații tehnice

Procesorul său e unul Core i3 model 2328M de 2.2 GHz și care nu vie cu o placă bună pentru a rula jocuri dar poate reda filme 720p sau 1080p. Filmele 1080p pot fi redate cu codecurile necesare și vă recomand un TV sau monitor cu intrare HDMI. Ecranul HD+ are tehnologie LCD LED iar diagonala ecranului e una de 15.6 inci. Dacă nu ați mai avut un laptop sau netbook, trebuie să știți că ecranul e suficient de mare pentru aplicații și filme (vizionate de la distanțe mici).

Un ecran mai mare presupune și o greutate mai mare, deci dacă vă interesează portabilitate (să-l luați cu voi la facultate sau la locul de muncă), cele de 15 inci sunt ideale. Nu văd rostul unui upgrade al memoriei RAM și de aceea 4GB sunt suficienți în special că au o frecvență bună. Placa video Intel e un model HD 3000, se observă că are suport HD și e destul de nouă (HD 4000 e ultima și se găsește pe IvyBridge-uri). Nu are rost să vă fac o listă cu dotările sale deoarece sunt cele standard însă are și un port USB 3.0 ca la X54. Autonomia e de maxim 4 ore că doar are o baterie de 6 celule, iar la cele cu baterii de 4 celule, bateria ținea vreo 3 ore maxim.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: are Free DOS (e accesibil), autonomie ok, răcire decentă (laptopul de menține rece), procesor Core i3 și multitasking foarte bun.

Minusuri: lipsă bluetooth și camera web putea fi de 1.3 MP.

Concluzie

Acest Asus X55C-SX028D e unul dintre multele modele din seria X55, doar că acesta nu are capabilități de gaming datorită lipsei plăcii video dedicate. Se descurcă excelent în aplicații dar și când doriți să vizionați un film. Sunt tare curios cum ar arăta noua serie X56, dar cu siguranță o să fie mai subțire.

2 comentarii la „Asus X55C-SX028D”

  1. Marius, trebuie sa-ti conectezi laptopul la televizor cu cablu HDMI si pe langa asta trebuie ca si filmul sa fie calitate HD precum si televizorul sa poata suporta rezolutia respectiva. Sper sa te ajute.

Lasă un comentariu