Asus X552CL-SX032D, laptop cu i3

Laptopul Asus X552CL-SX032D e unul dintre noile modele Asus chiar dacă nu are procesor Intel Haswell. Un IvyBridge cu tehnologie de economisire a energiei mi se pare satisfăcător. Arată destul de bine și apreciez că are o baterie de 4 celule și procesorul e performant. Există serii similare cu procesor Intel Bay Trail-M și baterie de 3 celule, dar acelea au o autonomie mică și o greutate redusă. Nu am văzut astfel de laptopuri și în alte culori, dar și așa pe negru/gri închis arată mai bine. Seriile precedente X550, au un finisaj diferit într-o combinație de gri cu negru.

Prețul său nu e la îndemâna oricui, dar e justificat de configurația sa. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Laptopul
Laptopul

Procesorul său e unul din generația a 3-a numită IvyBridge dar nu e unul obișnuit – 3217U. Ecranul său e bun chiar și pentru cei care preferă să vizioneze filme ori să se joace jocuri la detalii mai mici (depinde și de joc și cerințele sale). E vorba de un ecran HD deci pentru conținut media 1080p e bine să alegeți portul HDMI.

Capacitatea memoriei RAM e de 4GB deci suficientă pentru orice sistem de operare Windows și 3 bine să fie unul pe 64 de biți. Capacitatea hardului e de 500 GB și deci se pot stoca destule filme, jocuri, melodii sau alte tipuri de fișiere. Pe lângă acea placă video Intel are și una dedicată – GT 710M.

Nu are boxe stereo cum au alte modele și erau binevenite. Restul dotările sale sunt bune: tehnologie, SonicMaster, cameră web HD, USBuri 3.0, WiFi, baterie de 4 celule etc. Autonomia de lucru nu e mare de aceea îl recomand doar pentru acasă și să aveți un încărcător în apropiere. Greutatea laptopului e redusă – 2.3 kg, dar unele sunt chiar mai ușoare (datorită bateriei de 3 celule). Mi-ar fi plăcut să fi avut mai multe USBuri și unitatea DVD mi se pare inutilă.

Plusuri: e ușor, subțire, destul de performant, are dotări excelente, e fiabil și accesibil.
Minusuri: are doar 2 USBuri.

Asus X552CL-SX032D are un preț atractiv deoarece are doar Free DOS, iar alegerea sistemului de operare ține de voi. Astfel, Windows 8.1 pare a fi cea mai bună alegere deoarece pentru versiunile mai vechi, în general, nu se mai oferă drivere. Windows 7 ar fi fost o alegere bună dacă nu vă interesează acea interfață Metro, dar există programe pentru 8 ca să nu o mai aveți.

Te-ar mai putea interesa

Un comentariu la „Asus X552CL-SX032D, laptop cu i3”

  1. Am si eu un astfel de x552cl si pot sa spun ca imi satisface nevoile. Pretul de achizitie a fost foarte mic si face fata cu brio chiar si la jocuri.

Comentariile sunt închise.