Asus X552CL-SX031D, laptop office

Unul dintre cele mai reusite laptopuri ale momentului de la Asus este acest Asus X552CL-SX031D. Ce il face asa de reusit sunt procesorul, placa video dedicata si designul premium. Eu as recomanda un astfel de model cuiva care nu e pasionat in mod special de jocuri si care vrea sa foloseasca laptopul pentru sarcini office si vizionat filme. Datorita procesorului dual core si memoriei din plin o sa puteti vedea filme HD fara sacadari.

Vine la un pret bun Vezi prețul special de azi ». Daca aveti un buget ceva mai mare atunci ar fi bine sa cumparati si o licenta de Windows, iar daca nu atunci o sa va descurcati un un sistem de operare gratis. Oricum ar fi, eu va recomand sa instalati Windows 7 SP1 64 biti pe el deoarece 8 si 8.1 au numeroase bug-uri in si nu sunt stabile.

Laptopul
Laptopul

Pe partea de detalii tehnice, acest laptop din seria X552 e unul cu niste componente de ultima generatie cum ar fi un procesor Intel dual core din seria Pentium (model 2117U – model cu voltaj scazut), 4 giga de RAM si grafica dedicata Geforce 710M. Bateria acestui notebook tine undeva pana la 3 ore sau chiar si mai mult deoarece are Nvidia Optimus – o tehnologie care activeaza placa dedicata doar in sarcini care au nevoie de ea, iar in rest e activa doar cea Intel HD. O placa precum cea Geforce e utila nu doar in jocuri, ci si in programe deoarece mai nou programe precum Chrome sau programe de Bitcoin mining se folosesc si de GPU pentru a rula unele sarcini mai rapid.

Lucrurile bune la acest laptop sunt lipsa sistemului de operare, preul deloc mare, performantele bune si designul premium. Lucruri care nu ma incanta prea mult sunt lipsa unui SSHD si faptul ca ecranul nu are o rezolutie mai mare.

In rest e un laptop care nu pot decat sa il recomand. Windows-ul se instaleaza rapid, iar driverele sunt si ele usor de instalat. Consumul de resurse pe un astfel de model e minim, astfel la o instalare curata fara drivere, consumul va fi undeva la 500-600 de mega, iar cu driverele esentiale o sa fie 1GB, maxim. Pentru ca un astfel de laptops sa functioneze la capacitate maxima recomand si un antivirus bun cum ar fi Bitdefender free, numai ca trebuie debifat Auto Scan, iar la procesul de instalare trebuie debifat sa nu scaneze pentru prima data.

Alaturi e si un clip care va rata cum merg jocurile pe 710M.

Te-ar mai putea interesa

Un comentariu la „Asus X552CL-SX031D, laptop office”

  1. Foarte bun. Il detin de 3 saptamani si nu am decat cuvinte de lauda la adresa sa. Pretul a fost foarte bun si cand a ajuns acasa am instalat Windows 8.1 fiind foarte impresionat de interfata metro.

Comentariile sunt închise.