Asus X550CC-XX551D, laptop multimedia

Asus X550CC-XX551D e unul dintre acele laptopuri ieftine și cu configurație multimedia. Pentru ca un laptop să fie unul de tip multimedia, e nevoie de un plus de performanță grafică dar și din partea procesorului. Indiferent de configurație ori nume, toate laptop X550 arată la fel. Poate că unele sunt albe ori negre dar ele tot așa arată. Față de seriile precedente X, aceasta e mai subțire și arată mai bine. Motiv pentru care, laptopurile acestea pot înlocui pe cele K (aspect și performanțe apropiate). Nu este un laptop de gaming datorită construcției, sistemului de răcire și al configurației.

Prețul e mai mult decât atractiv, astfel poate fi unu dintre cele mai ieftine laptopuri de pe piață cu Core i3 și GT 720M. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Laptopul
Laptopul

Display-ul LCD LED de 15.6 inci are o rezoluție HD și o protecție lucioasă. Poate fi plăcut pentru cei care nu au nevoie de un ecran mat și de o rezoluție mare. Memoria RAM de 4GB e suficientă deoarece are o frecvență de 1600MHz și poate fi upgradată la 8GB dacă doriți. Veți beneficia de un spațiu de stocare generos – 1TB. Nu cred că va fi nevoie de mai mult, însă dacă va fi nevoie, un hard extern cu USB 3.0 ar fi perfect datorită vitezei de transfer.

Are două plăci video, însă doar cea dedicată poate fi utilă pentru un plus de performanță grafică. E vorba de GT 720M care are o memorie de 2GB și un BUS de 64-bit. Cea integrată e Intel HD 4000 deoarece are un procesor IvyBridge Core i5-337U cu tehnologie de economisire a energiei. Astfel autonomia e una generoasă dar nu e mai mare decât 4 ore deoarece are o baterie de 4 celule.

Ca și dotări are: unitate DVD, difuzoare stereo, cititor de carduri, USB 3.0, USB 2.0, WiFi etc. Greutatea noilor laptopuri e undeva la 2.3 kg iar unele vin chiar și fără DVD. Având în vedere că are FreeDOS, vă recomand Windows 8.1 64 biți deoarece Windows 8 e pentru cele cu touch și nu e chiar așa de utilă acea interfață nouă.

Asus X550CC-XX551D e unul din multele laptopuri multimedia ieftine și chiar și acest producător oferă câteva alternative cu Pentium care sunt și mai ieftine. Eu aș alege unul cu cel puțin Core i3 (din punct de vedere al performanței și chiar și cu o singură placă video, deoarece nu prea ma joc jocuri).

Te-ar mai putea interesa

2 comentarii la „Asus X550CC-XX551D, laptop multimedia”

  1. Placa grafica e destul de buna iar procesorul se descurca de minute. De aspectul laptopului sa nu mai zic. Singurul lucru care il reprosez acestui model e lipsa suportului pentru Windows 7 sau poate ca nu am cautat eu unde trebuia pentru drivere.

  2. Exista suport drivere pe pagina dezvoltatorului pentru Windows 7 64 bit, seria de laptopuri X550CC

Comentariile sunt închise.