Asus X54C-SX038D

Acest laptop Asus X54C-SX038D e unul foarte bun pentru internet, filme şi aplicaţii office deoarece are un preţ atractiv, un design ergonomic, performant şi fiabil. Configuraţia sa e alcătuită dintr-un procesor Pentium Dual Core B960, 2GB de RAM şi un hard de 320 GB. Din punctul meu de vedere e o configuraţie decentă deoarece procesorul împreună cu placa video integrată pot rula filme 1080p şi jocuri mai vechi, memorie RAM are o frecvenţă maximă de 1333 MHz iar hardul e destul de spaţios (puteţi crea două partiţii: una pentru Windows de 20-40 de GB iar restul pentru filme, jocuri şi muzică). Dacă nu vă gândiţi să-i mai băgaţi încă 2 GB de memorie RAM, puteţi opta pentru Windows 7 pe 32 de biţi, iar în caz contrar pentru cel pe 64 de biţi. O altă recomandarea însă cu un procesor mai mic e X54C-SX035D. Are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Deschis
De aproape

Specificații tehnice

Procesorul acestui laptop e unul Intel cu două nuclee şi e vorba de un Pentium B960 de 2.2 GHz din familia Sandy Bridge. Ca şi restul modelele din seria X54 şi acesta are un ecran LCD LED cu protecţie Glare. Acesta are o diagonală de 15.6 inci şi o rezoluţie HD care e numai bună pentru filme 720p. Pentru filmele 1080p vă recomand un monitor sau TV cu intrarea HDMI deoarece pe ecranul laptopului nu veţi observa mari diferenţe între filmele 720p şi cel 1080p.

Chiar dacă vine cu 2 GB de RAM se poate opta pentru un upgrade la 4 GB, însă nu-i prea văd rostul deoarece nu e un laptop pentru jocuri şi are o frecvenţă de 1333 MHz. HDD-ul de 320 GB poate fi înlocuit cu unul mai mare (de 2.5 inci) dacă nu vă ajunge spaţiul sau dacă nu, se poate achiziţiona un HDD extern  când cel intern e plin.

Nu are o placă video dedicată ci una integrată în procesor şi care se numeşte Intel HD Graphics 2000. La capitolele multimedia, porturi şi comunicaţii de date are unitate DVD incorporată, două difuzoare Altec Lansing, cititor de carduri, cameră web, un USB 3.0, un USB 2.0, ieşire audio, microfon, VGA, HDMI, LAN şi WLAN.

De fapt, aveţi două USBuri deoarece 3.0 e compatibil cu 2.0 şi deci nu poate fi considerat un minus. Cât despre baterie, poate oferi laptopului circa 3 ore de funcţionare chiar dacă e de 4 celule.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: are Free DOS, posibilitate de upgrade, fiabil, răcire bună, tastatură înghesuită (perfectă pentru cei care scriu repede) şi accesibil.

Minusuri: un hdd mai mare ar fi fost mai indicat.

Concluzie

Acest Asus X54C-SX038D e recomandarea mea în acest buget deoarece nu sunt alternative mai bune de la alţi producători în acelaşi preţ sau unul mai mic.

Te-ar mai putea interesa

Un comentariu la „Asus X54C-SX038D”

  1. Am si eu acest laptop de o saptamana si e absolut bestial deoarece arata mult mai bine in comparatie cu un Acer sau Lenovo iar performantele sunt si ele decente. L-am vazut expus intr-un magazin si a fost dragoste la prima vedere si dupa aceea cum am ajuns acasa l-am comandat de pe internet. Si prietena mea il foloseste si se gandeste si ea sa-si cumpere ceva asemanator in perioada urmatoare.

Comentariile sunt închise.