Asus UX52VS-CN014H

Asus UX52VS-CN014H e un ultrabook pe care eu l-am așteptat de la apariția ultrabook-urilor pe piață deoarece e un ultrabook de 15 inci cu ecran Full HD. E un model din seria UX500 cu suport pentru Windows 8, însă nu are ecran touch… care nici nu știu dacă v-ar fi fost de folos.
Vine la un preţ bun Vezi prețul special de azi → și eu zic că nu costă prea mult având în vedere că e un laptop de gaming datorită procesorului Intel i7 3517U și cipului grafic nVidia GeForce GT 645M. Dacă ar fi să-l recomand unei anumite categorii atunci l-aș recomanda oamenilor de afaceri, celor care vor un laptop foarte portabil și pasionaților de tehnologie de ultimă oră. O alternativă e S56CM-XX145H, dar nu-i Zenbook.

Poze

Din imaginile de alături puteți să vă faceți mai bine o impresie despre cum se prezintă acest laptop. Se poate vedea că are tastatură numerică deoarece grație ecranului de 15,6 inci există mia mult spațiu pentru o tastatură completă. Ecranul nu e unul oarecare, ci e unul de 15,6 inci cu rezoluție 1920 pe 1080 pixeli și cu un strat anti glare.

Din față
Din față
Capacul
Capacul

Specificaţii tehnice

Asus UX52VS-CN014H e un laptop foarte bun care are un procesor Intel Core i7 (acela;i model ca și pe modelul de vârf din seria S56CM), 6GB memorie RAM, cip grafic nVidia GeForce GT 645M cu lățimea de bandă de 128 biți, hard și SSD. Procesorul are doar două nuclee, însă e foarte eficient, având un Intel HD Graphics 4000 pe post de GPU integrat. Ultrabook-ul beneficiază de tehnologie Optimus care presupune că placa Nvidia e activată dar în jocuri și astfel autonomia e maximă.

Păreri pro şi contra

Pro: tastatura e una completă cu tastatură numerică și e iluminată; ecranul e unul mare cu rezoluție optimă filmelor 1080p; procesorul e unul foarte rapid; vine cu SSD care asigură ca aplicațiile să pornească foarte rapid; are sistem de operare Windows 8 preinstalat, iar acest lucru e foarte bine deoarece nu beneficiază de unitate optică; vine cu o mulțime de porturi și conexiuni printre care se numără USB 3, bluetooth, HDMI și VGA; bateria ține undeva la peste 6 ore deoarece e una de 45W cu patru celule; beneficiază de o cameră web de tip HD.
Contra: prețul e mare; nu are ecran senzitiv; rezoluția ecranului nu e Retina; greutatea e de peste 2kg.

Concluzie

Cu acest Asus UX52, care e un Zenbook, cred că cei de la Asus sunt pe drumul cel bun, însă mai au până vor întrece modelele de la Apple care beneficiază de dotări superioare, dar și prețuri SF. Până atunci cred că un astfel de UX52 cred că e foarte bun deoarece e unul dintre cele mai tari ultrabook-uri de pe piață ca raport calitate/preț, iar mai multe detalii puteți vedea din preview-ul de alături care e la n ASUS Zenbook Touch U500VZ care e identic cu acesta, doar că are ecran senzitiv.

Un comentariu la „Asus UX52VS-CN014H”

  1. Aceste ultrabookuri sunt spuma ultrabookurilor. Modelul acesta il detine un vecin si astepta cu nerabdare sa-mi iau si eu unul. Arata mai bine decat Mac iar perforamntele sunt mai mult decat decente.

Lasă un comentariu