Asus UX31E-RY010V

Un astfel de ultrabook Asus UX31E-RY010V e recomandarea mea pentru cei care vor să iasă în evidență cu un gadget de ultimă generație. L-am ales pe acesta deoarece oferă performanță maximă la dimensiuni mici – Core i7. Acesta face parte din seria Zenbook ca modelul UX31E-RY009V. Acela are procesor Core i5, un Core i7 cum e acesta e cel mai tare pentru ultrabookuri. Spun asta deoarece e un model special (low-voltage) care are o frecvență scăzută și o construcție foarte bună. Motiv pentru care acest tip de laptop nu se va încălzi peste medie și veți putea viziona chiar și filme Full HD pe un monitor sau TV conectat la micro HDMI-ul ultrabookului. UX31E-RY010V de la Asus are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Deschis
Din lateral

Specificaţii tehnice

Procesorul acestui gadget ultra-portabil e unul Intel Core i7 model 2677M de 1.8 GHz. Acesta are un cache de 4 MB și o placă video integrată HD Graphics 3000. Placa video Intel nu e cea mai bună pentru jocuri dar e numai bună pentru filme HD și unele Full HD. Se poate observa și în codul său, că e vorba de un model de 13.3 inci cu o rezoluție HD. Ecranul e unul LCD cu tehnologie de iluminare LED cu protecție Glare (mată). Multitasking-ul e destul de bun la modelele Zenbook deoarece vin cu 4 GB de RAM la 1333 MHz. Spre deosebire de alte laptopuri din acest segment, acesta are un SSD de 256 GB și ar fi ideal dacă pe acesta ați instala doar aplicații iar filmele și melodiile preferate le-ați stoca pe o unitate portabilă cu interfață USB (stick sau HDD pe USB 3.0). Capabilitățile de gaming sunt limitate de lipsa plăcii video dedicată, dar poate pe viitor vom vedea și câteva modele cu plăci video Intel mai performante. Aici mă refer la jocurile recent apărute, pe când la jocurile de până în 2009-2010 nu veți avea probleme.

La capitolul dotări are difuzoare Bang & Olufsen ICEpower, tehnologie audio SonicFocus, card reader, cameră web, mini VGA, mufă combo audio+microfon, mini HDMI, un USB 2.0, un USB 3.0 (compatibil 2.0), bluetooth și WLAN. Chiar dacă e vorba de o baterie de 4 celule Li-Po, acesta oferă o autonomie de maxim 7-8 ore (cât un netbook). Datorită dimensiunilor sale nu vine cu unitate DVD sau tastatură numerică, dar are o greutate de numai 1.3 kilograme și Windows 7 preinstalat.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: arată foarte bine, carcasă robustă (aluminiu), tastatură foarte plăcută, procesor Core i7, SSD generos, USB 3.0 și autonomie mare.

Minusuri: nu e accesibil pentru oricine.

Concluzie

Dacă aș avea posibilitatea să-i fac modificări, eu i-aș introduce doar o tastatură iluminată că în rest are cam tot. O placă video dedicată nu prea ar avea rost deoarece procesorul nu a fost conceput pentru gaming. Jos puteți vedea acest ultrabook Asus UX31E-RY010V:

Te-ar mai putea interesa