Asus UX31E-RY008V

Ultrabook-urile ca acest ultrabook Asus UX31E-RY008V nu sunt o fiță, ci o necesitate și producătorii le fac tot mai accesibile ca preț. performanțele sunt superioare oricărui netbook sau notebook, iar modelul de față e recomandat de procesorul Sandy Bridge i5 ULV model 2557M (e un dual core), cei 4 giga de RAM, ssd-ul de 256 de giga și placa video Intel HD 3000 cu capablități 1080p (normal că exisă și alte dotări care-l recomandă).

Acest Zenbook nu are i7 ca modelul UX31E-RY012V, dar vine cu SSD care are capacitate dublă. i5-ul de pe acest laptop e aproximativ la fel de performant ca i7-ele deoarece ambele au două nuclee. O altă asemănare, pe lângă design și multe altele, e placa video integrată HD3000 de la Intel. Această placă video e una foarte performantă și singurul minus al ei ar fi că nu are memorie dedicată. Prețul depinde în principal de promoțiile magazinelor. În opinia mea prețul e excelent deoarece numai SSD-ul ar costa undeva la 1000 lei. Prețul reflectă valoarea și performanțele laptopului deoarece numai autonomia e de două săptămâni… în standby și ce laptop mai poate așa ceva? Preţul bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Deschis
Din lateral

Specificaţii tehnice

Modelul RY008V de Asus UX31 este unu apărut de curând și impresionează, față de alte electronice de acest gen, prin ecranul de rezoluție 1600 pe 900 chiar dacă e de 13 inci, procesorul i5 cu voltaj scăzut, aspectul de nota 10 și placa video cu capabilități FullHD.

Greutatea laptopului Asus UX31E-RY008V e undeva la un kilogram și din păcate nu vine cu unitate DVD, dar are sistem de operare instalat așa încât să nu vă bateți capul cu instalarea Windowsului sau cu un Free DOS. OS-ul e un MS Windows 7 pe 64 biți și e cel mai bun posibil.

Păreri pro şi contra

Pro: totul e la superlativ – autonomie, performanțe, design, conectivitate etc. bateria acestui notebook ține undeva la 7-8 ore dacă îl folosiți normal și maxim două săptămâni în mod de veghe. Performanța este aproape extremă datorită combinației dintre procesorul i5, memoria RAM de 4 giga (la frecvența de 1333 megaherți) și hdd-ul ssd foarte rapid. La capitolul conectivitate, Asus UX31E-RY008V stă foarte bine deoarece are USB 3 (chiar și 2.0), HDMI (micro) și mini VGA. Un alt plus e ecranul de rezoluție foarte mare, mai exact HD+ pe care o să puteți vedea filme HD la cea mai bună calitate.
Contra: nu am nimic împotriva achiziționării unui Asus UX31E.

Concluzie

Dacă ești o persoană în continuă mișcare sau care vrea un laptop deosebit de portabil și performant atunci UX31E-RY008V ar fi răspunsul, iar alături e un video review care-ți va expune mai pe larg ceea ce poate.

Te-ar mai putea interesa