Asus UX21E-KX004V

Recent au fost prezentate ultrabookurile de la ASUS care se numesc Zenbook, iar dintre acele modele face parte și laptopul Asus UX21E-KX004V. Diferenţe din punct de vedere hardware sau al designului nu vom găsi doar că acesta are un ecran de 11.6 inci. Iniţial acesta a fost numit doar UX21E dar această modificare (de nume) nu a adus după sine alte schimbări. Aceste laptopuri pun în balanţă puterea şi eleganţa. Dar ţinta acestui producător sunt cu siguranţă modelele MacBook Air 11 şi 13 inci. Deci putem spune că războiul Zenbook vs AirBook a început, dar să nu uită şi de Acer Aspire S3. O alternativă cu i7 e UX21E-KX008V.

Dacă nu ştiaţi, ultrabookurile sunt laptopuri de dimensiuni mici, foarte subţiri, uşoare, performante şi scumpe. Modelul Asus UX21E-KX004V care e puţin mai mare decât un netbook dar din fericire nu e unul deoarece are o rezoluţie HD+ ca la ecranele laptopurilor de 15 – 1366 cu 768 pixeli – şi multe specificaţii identice cu cele ale unui laptop de tip Office. Aici mă refer la procesoarele i5 şi i7, memorie RAM de cel puţin 3-4 GB, HDD-uri de tip SSD, multe porturi (mini HDMI, mini VGA şi USBuri) şi autonomie de circa 5-7 ore. Designul lui Asus Zenbook UX21E-KX004V scoate în evidenţă puterea, eleganţa, portabilitatea dar şi altele. UX21 are o grosime de la 1,7 cm la 0.27 cm. Ambele modele au carcase realizate din aluminiu motiv pentru care vor fi destul de scumpe. Prețul bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Deschis
Din lateral

Specificaţii tehnice

În cazul acestuia e vorba de un procesor i5-2467M de 1.6 GHz care au un consum redus de energie. Ecranul e unul LCD cu tehnologie de iluminare LED. Memoria RAM e de 4 giga DDR3 la 1333 MHz, iar procesorele fac parte din familia Sandy Bridge deci vor avea şi plăcile grafice Intel HD Graphics 3000. Deci acesta e o veste proastă pentru gameri dar să sperăm că viitoarele modele vor avea şi plăci video dedicate. Hard disk-ul e unul SSD cu spațiu de stocare de 128 giga. Ca să concureze cu modul MacBook Air pe lângă performanțele ridicate mai trebui să vină și cu o autonomie mare (circa 5-7 ore). Pe partea de porturi acest ultrabook Asus UX21E-KX004V are porturi USB 3.0, USB 2.0, mini VGA, mufă jack și mini HDMI. Păcate că nu are cititor de carduri, dar nici MacBook Air nu are :). Pe partea de multimedia, difuzoarele Bang and Olufsen’s ICEpower vin cu tehnologia SonicMaster.

Păreri pro şi contra achiziţiei

Plusuri: cântărește doar 1.1 kilograme, ecran cu protecție Glare, carcasă din aluminiu, foarte subțire, o alternativă bună la MacBook Air și performanțe Office mari. Minusuri: nu are cameră web datorită capacului foarte subțire dar are microfon incorporat și prețul e cam mare.

Concluzie

Nu ştiu dacă laptopurile precum Asus Zenbook UX21E-KX004V vor afecta vânzările laptopurilor Apple deoarece aceste nu vin cu tastatură iluminată şi alte caracteristici interesante. Dar orice piață are nevoie de concurență pentru ca prețurile să scadă, dar Apple s-ar putea să nu scadă prețurile la gadgeturile sale odată cu intrarea pe piață a acestor modele. Oricum, vânzările de laptopuri au fost afectate de intrarea pe piață a tabletelor. Ce să mai zic de sistemele desktop care probabil nici nu se vor mai fabrica din 2012-2013.

Te-ar mai putea interesa

3 comentarii la „Asus UX21E-KX004V”

  1. Am si eu modelul de fata si performantele ii sunt superioare oricarui laptop care l-am avut anterior. Se vede ca are i7 si SSD, iar autonomia e foarte buna chiar daca performantele sunt exagerate datorita componentelor de care ziceam anterior.

  2. ..ce tot spui acolo la pareri pro si contra ca nu are camera web datorita capacului subtire???!!!! cand in clipul de mai jos este prezentat cu web!!!

Comentariile sunt închise.