Asus TUF FX505GM-BQ315, laptop de gaming cu i5 şi GTX 1060

Asus TUF FX505GM-BQ315 e un laptop de jocuri cu ecran de 15 inci, procesor i5 şi cip grafic GTX 1060. Performanţele acestui TUF sunt superioare celora cu GTX 1050 deoarece au mai multă memorie video.
Poate fi utilizat şi la sarcini multimedia (vizionat şi editat filme etc), nu doar la gaming.

Modelul de faţă vine la un preţ bun Vezi prețul special de azi », iar pe aceşti bani primim un aparat fiabil şi foarte performant. Din poza de alături se poate vedea mai bine cum arată.


Păreri pro şi contra

Pe piaţă există mai multe modele TUF, însă modelul Asus TUF FX505GM-BQ315 e unul care excelează prin faptul că are componente noi şi performanţe peste medie.
Ecranul acestuia e unul de 15,6 inci cu rezoluţie 1920×1080 pixeli şi panel IPS. Acest tip de panel e unul care oferă unghiuri de vizualizare aproape perfecte în comparaţie cu panourile TN.
La capitolul memorie stă ok deoarece are stocare pe SSHD de 1TB, iar memoria RAM e una de 8GB. Se pot adăuga RAMi până la 32 de giga având un slot liber din două.
În jocuri acest model se foloseşte la maxim de placa video dedicată model GTX 1060 care are 6GB memorie GDDR6. Pentru ca autonomia laptopului să fie una ok acesta e dotat şi cu un cip grafic integrat în procesor numit Intel HD. Acesta e folosit în sarcini care nu au nevoie de prea multă procesare video.
Din păcate nu are unitate optică, dar sistemul de operare poate fi instalat de pe un stick USB ori o unitate DVD externă. Recomand să instalaţi Windows 10 de pe un stick USB 3.0.

Acest notebook PC e unul care se prezintă excelent din toate punctele de vedere. Procesorul i5-8300H e cu vreo 25 procente mai rapid decât cel din seria anterioară (i5-7300HQ) şi are un consum de curent uşor scăzut.
Portabilitatea notebook-ului e una excelentă deoarece are o greutate de 2,2kg şi o baterie care ţine şi 4 ore… în funcţie de ce faceţi pe el. E ceva uluitor ca un laptop de gaming să aibă o portabilitate aşa de bună.

Te-ar mai putea interesa