Asus TUF FX505DD-BQ060, model cu Ryzen 5-3550H şi GTX 1050

Asus TUF FX505DD-BQ060 e un laptop al anului acesta dotat cu procesor Ryzen 5 quad core şi placă video GTX 1050 3GB. În felul acesta e un laptop pentru sarcini gaming şi multimedia. În opinia mea laptopurile cu AMD sunt o alegere bună şi mai ieftină decât cele echipate cu procesoare Intel.

Modelul de faţă vine la un preţ bun Vezi prețul special de azi », iar pe acest cost primim un laptop la zi cu tehnologia şi cu o portabilitate bună. Din poza de alături puteţi vedea că acest model e unul cu un design caracteristic seriei TUF (he Ultimate Force), iar în felul acesta beneficiem de un laptop compact cu tastatură iluminată şi carcasă foarte rezistentă (corespunde standardelor militare de rezistenţă).


Păreri pro şi contra

Laptopul Asus TUF FX505DD este echipat cu procesor AMD Ryzen 5 3550H care are 4 nuclee şi cip grafic Vega 8 integrat. Acest procesor este echivalentul unui procesor i5 8300h din punct de vedere al scorului.
În jocuri şi alte sarcini complexe este ajutat şi de cipul grafic Nvidia, adică de GeForce GTX 1050 3GB. E un cip grafic decent care va fi mai mult decât suficient pentru majoritatea jocurilor.
Ecranul din dotarea unul de 15,6 inci cu rezoluţie 1920×1080 pixeli şi panel IPS. Pentru ca lumina să nu se reflecte de pe suprafaţa sa acest ecran are şi strat anti-glare.
Memoria sistemului e una de 8GB, iar din această cauză totul va rula fluent, iar pentru stocare are SSD de 256GB şi hard de 1TB. Se pot pune până la 32 GB memorie RAM.
Dacă laptopurile noi din seria Strix nu mai au webcam, acesta are aşa ceva. E un lucru util persoanelor care conversează prin Skype ori programe similare.
Stă bine şi pe partea de USB-uri întrucât are astfel de porturi. Pe lângă acestea are LAN Gigabit, HDMI şi bluetooth 5.
Portabilitatea e unul dintre atuurile notebook-ului de faţă întrucât are o greutate redusă de 2.2 kg şi o baterie care poate să ţină şi 4-5 ore.

Acest model de notebook PC se adresează celora interesaţi de o soluţie robustă, portabilă şi cu performanţe peste medie în diverse sarcini.

Te-ar mai putea interesa