Asus N550JV-CN163D, laptop multimedia cu Intel Haswell

A fost lansată noua serie N de la Asus care de această dată poate denumire de N550 și N750 (pentru modelele cu ecran de 15, respectiv 17 inci). Asus N550JV-CN163D e un astfel de laptop și ca oricare alt model din această serie, aduce un subwoofer extern. Am observat că din serie se poate deduce ușor diagonala ecranului, iar rezoluția sa e una HD dar aș fi preferat una mai bună (FullHD). Probabil au optat pentru o rezoluție mai mică deoarece bateria e de 4 celule. Din păcate greutatea e puțin peste medie, chiar dacă aparent dă impresia de ultrabook. Are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Construcția sa e una robustă de aceea e și mai greu decât laptopurile obișnuite, iar finisajele sunt metalice. E o alegere foarte bună doar că nu e și foarte ieftin.

Din față
Din față
Din lateral
Din lateral

Specificații tehnice

Procesorul său e destul de nou – i7-4700HQ, dar se observă că face parte din generația a 4-a de procesoare de la Intel. Ecranul aduce o protecție mată care e utilă pentru uz casnic, însă reduce luminozitatea ecranului (deci veți fi puțin dezavantajați dacă îl folosiți în spații deschise). Are 16GB de RAM și o placă video GT 750M de 4GB care vă vor fi de folos în jocuri și nu numai. Pe lângă acel hard de 750GB, laptopul oferă și un SSD incorporat dar cu spațiu de stocare mic, dar suficient pentru aplicații.

Dotările sale sunt următoare: unitate optică, difuzoare + subwoofer, porturi USB 3.0, bluetooth, baterie de 4 celule și altele. Tastatura e în aceeași culoare cu zona din jurul ei – argintiu. Această tastatură e una iluminată și astfel poate fi o alegere mai ieftină la un MacBook. Chiar dacă nu e un ultrabook, pentru birou e foarte bun în special că are și un sistem audio.

Din păcate nu oferă Windows 8, de aceea vă recomand să-l instalați. Performanțele configurației sunt peste medie și se observă în cele mai noi jocuri dar și în cele apărute de ceva timp.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: calitate audio satisfăcătoare, design elegant pe argintiu, configurație de ultimă generație, autonomie decentă dar nu foarte mare.

Minusuri: prețul cam piperat.

Concluzie

Acest Asus N550JV-CN163D e o alegere cam costisitoare de aceea puteți opta pentru un ultrabook de la Asus dacă nu sunteți pasionați de jocuri. Jos am pus un mini review în care e prezentat un model similar.

Te-ar mai putea interesa

2 comentarii la „Asus N550JV-CN163D, laptop multimedia cu Intel Haswell”

  1. Foarte sumar.

    Imi poti spune daca vine cu display full HD 1920×1080 IPS ?

    Pe unele site-uri e trecut ca 1366 x 768 pixeli.

Comentariile sunt închise.