Asus N53JF-SX094D

Un model pentru multimedia, adică muzică, filme şi jocuri este acest laptop Asus N53JF-SX094D cu procesor Intel Core i5 model 460M. Deci este un model 3 în 1 cu preț bun Vezi prețul special de azi ». O alternativă ceva mai mare (ecran de 17,3 inci) şi cu ceva mai mulţi bani este Asus N73JF-TY084D. Am ales acest model deoarece consider că este pe gustul oricăruia. Un model ce urmează să fie disponibil este Asus N53JF-SX243D care are aceleaşi specificaţii dar cu un preţ cu câteva sute de mii mai mic.

Asus N53JF-SX094D are un design unic după cum vedeţi în poze, întâlnit şi la modelul de 17 inci. Îmi place faptul că producătorii au optat pentru un design în două culori, gri metalizat la exterior (capac şi la difuzoare) şi negru la interior. Din lateral se poate vedea linia elegantă de culoare gri a acestuia care îi oferă un aspect premium.

Configuraţia e mai mult decât satisfăcătoare deoarece are procesor i5 la 2,5GHz, 4 giga de RAM şi placă video GeForce GT 425M de 1 giga. Probabil veţi spune că un laptop cu o asemenea configuraţie nu ar trebui să depăşească 3.000 de lei. Ei bine, diferenţa de preţ este justificată de prezenţa USB-ului 3.0 care are o viteză de transfer de 10 ori mai mare ca a unui USB 2.0, astfel poţi transfera un film Blu-Ray în circa un minut.

Poze

Capac
Lateral

Specificaţii tehnice

Are procesor de la Intel model i5 cu tehnologie 32nm, model 460M, frecvenţă 2,5 GHz şi cache de 3MB. Ecranul LCD LED este de 15,6 inci la o rezoluţie de 1366 cu 768 pixeli. Memoria RAM e de 4 giga de tip DDR3 la o frecvenţă de 1066Hz. Hard disk-ul SATA 2 are un spaţiu de stocare de 640 giga la o viteză de 5400 de rotaţii pe minut. Asus N53JF-SX094D are placă video de la nVIDIA GeForce model GT 425M la 1 giga memorie video care are tehnologie Optimus pentru un consum ceva mai redus de curent şi performanţe mai ridicate. Oricum nu se poate compara cu plăcile video 5470 de la ATI sau 310M de la GeForce pentru că sunt mult inferioare din toate punctele de vedere.

La capitolul multimedia, Asus N53JF are unitate DVD, un difuzor, cameră web de 0,3 MP, cititor de carduri. La capitolele conectivitate şi porturi, vine cu conector HDMI, ESATA, microfon, intrare audio, RJ-45, 2 USB-uri 2.0, USB 3.0, conector VGA şi Wi-Fi. Autonomia acumulatorului de 6 celule e foarte bună pentru că laptopul vine cu cele mai bune tehnologii pentru consum redus de energie şi performanţe ridicate. Greutatea este de circa 2,7 kilograme şi are tastatură numerică. Din fericire, vine cu FreeDOS deci preţul este unul ceva mai mic decât dacă ar fi venit cu Windows 7 Home Premium sau Ultimate.

Plusuri şi minusuri

Ca plusuri: ieftin din punct de vedere al raportului performaţă/preţ, are design modern, vine de la Asus şi placă video pentru jocuri. Faptul că are carcasa metalizată, nu vor apărea zgârieturi sau amprente. În cazul celor lucioase se pot vedea de la distanţă zgârieturi, murdărie sau alte treburi neplăcute. Deci nu putem spune că e un model vechi, de aceea merită încercat deoarece este cel mai bun şi ieftin model multimedia la momentul actual.

Ca minusuri: hard disk-ul este destul de încet şi laptopul este destul de scump pentru buzunarul meu.

Concluzie

Chiar dacă are numai un difuzor, calitatea sunetului este una superioară deoarece are tehnologie SonicMaster oferită de Bang şi Olufsen ICEpower. Acest laptop Asus N53JF-SX094D este unul performant datorită i5-ului şi are autonomie ca un laptop cu procesor dual core sau i3 datorită tehnologiei Optimus ofertă de nVIDIA.

Te-ar mai putea interesa

Un comentariu la „Asus N53JF-SX094D”

  1. Super tare Prezentarea..Vad ca te pricepi la leptopuri…te rog contact pe id de mess Krysty7 sa vb cu tn despre asta si altele in general ca vr sa-mi cumpar unul si nu stiu ce…….

Comentariile sunt închise.