Asus K95VJ-YZ055D

Laptopul Asus K95VJ-YZ055D e unul foarte mare și modele de 18.4 inci nu prea veți găsi la un așa preț. Bineînțeles e un laptop perfect pentru cei care vor un înlocuitor pentru actualul PC și care sunt pasionați de jocuri. Procesorul său e un i5 destul de performant, însă un i7 era mai indicat în speical dacă aveți ceva mai multe pretenții. Bineînțeles trebuie luat în considerare și prețul său care mi se pare destul de atractiv pentru un așa model. E bun pentru jocuri, office, filme, editare sau proiectare. Deci e acel gen de laptop care se adresează oricui, doar că nu e așa de portabil datorită greutății și dimensiunilor sale. K95VJ-YZ055D are un preț bun Vezi prețul special de azi →.

Poze

Așa arată
Așa arată
Tastatura
Tastatura

Specificații tehnice

Procesorul e un i5-3210M care se descurcă decent pentru cei ce vor să vizioneze filme 1080p sau să joace jocuri la detalii medii și rezoluție HD+. Toate laptopuri de 18 inci au un ecran FullHD și e normal să fie așa deoarece cele de 17 au o rezoluție HD+. Din păcate nu sunt multe laptopuri așa de mari la un așa buget, de aceea alternative sunt puține. Din câte știu doar Asus mai fabrică modele multimedia de 18 inci, de aceea nu are concurență.

La capitolul memorie are 4GB care bineînțeles poate fi upgradat la 16GB deoarece are patru sloturi. Vine cu un hard disk performant – 7200 RPM, iar spațiu de stocare oferit e perfect – 3TB. Bineînțeles are suport dual hdd (două harduri) ca la cele de 17 inci și de aceea vă pot recomanda doar un SSD pe care să instalați aplicații și sistemul de operare.

Are două plăci video, însă dacă îl țineți ca înlocuitor pentru desktop, e recomandat să scoateți bateria și să setați placa video dedicată pe default/global. E vorba de modelul GT 635 care e doar 1 GB memorie, dar care îl recomand datorită performanțelor sale (se poate observa în clipul de jos). În rest, prezintă dotările obișnuite și câteva speciale: cameră web HD, bluetooth și USB 3.0. Având în vedere că are Free DOS, vă recomand Windows 8 64 de biți.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: ecran FullHD de 18 inci, hard de 3TB la 7200RPM, configurație decentă pentru a juca jocuri, autonomie de 3-4 ore și bluetooth.

Minusuri: nu e un laptop portabil – 4.1 kg.

Concluzie

Acest Asus K95VJ-YZ055D e recomandarea mea pentru cei care vor un laptop multimedia foarte bun și pe care să vizioneze filme. Jos am pus o prezentare a unui laptop asemănător:

2 comentarii la „Asus K95VJ-YZ055D”

 1. Cred ca Asus s-a intrecut pe sine cu acest k95. Initial ma gandeam sa cumpar un k75, dar e mai bine ca am ales acest model. Ecranul e foarte mare, iar filmele se vad superb.

 2. Dupa 4 luni de folosire, tastele cel mai folosite s-au sters aproape de tot. Pentru un laptop pe care dai 3600-3700 lei nu e un atu…
  Drivere nu se gasesc decat pentru Windows 8 (daca instalezi Windows 7 si introduci CD-ul cu drivere iti este afisat cum ca Windows-ul u este compatibil si se inchide installer-ul). Totusi driverele merg foarte bine pe Windows 7 64-bit, daca le instalezi separat, de pe aceasi CD (fara installerul ASUS).
  Bateria nu poate fi scoasa fara sa trebuiasca sa desfaci laptopul si tine cam o ora in medie, daca lucrezi pe laptop sau daca te uiti la un film.
  Placa video e medie, nu e chiar ultima, dar la procesor am 7.6 scor si la grafica am 5.4 (dat de Windows).
  Este imposibil sa ii gasesti un ghiozdan (la 4 kg nu il poti cara in geanta ca iti strici coloana) care sa arate cumva si sa fie sub 500 lei.
  Eu il iubesc oricum pentru ca are ecranul mare si pot descide mai multe ferestre fara sa fie nevoie de doua monitoare, insa categoric nu isi merita banii daca e sa ma intrebati pe mine.

Lasă un comentariu