Asus K55VD-SX130D

Cei de la Asus s-au mișcat repede și au scos o serie de laptopuri cu Ivy Bridge – Asus K55. Din păcate nu am avut parte de prea multe laptopuri din seria K54, dar acestea din oua serie a anului 2012 sunt remarcabile. Laptopul Asus K55VD-SX130D vine cu procesor i7-3610QM (oarecum asemănător cu varianta de desktop – i7 3770), 4GB memorie RAM, hard de 500GB, placă video dedicată nVidia GeForce GT 610M și altele. Are un preţ bun Vezi prețul special de azi → despre care aș spune că nu e deloc mare pentru un laptop cu i7.

Poze

K55VD-SX130D arată destul de bine (precum K55VD-SX069D) și vine cu un design special în comparație cu seriile mai vechi de la Asus. E de culoare maro și se poate vedea că arată foarte bine. Nu știu dacă se vede din poze, dar din preview se va vedea, că are tastatură chiclet care e un model foarte comod.

Închis
Deschis

Specificaţii tehnice

K55VD SX130D e un laptop de tip multimedia care vine cu multă tehnologie la zi printre care se numără procesorul i7 cu patru nuclee, placa video dedicată care are tehnologie Nvidia Optimus și multe altele. Bateria laptopului ține undeva la maxim 4 ore chiar dacă procesorul e super performant, iar hardul e unul foarte rapid. Dacă vreți să faceți laptopul și mai rapid atunci ar fi recomandat să-i instalați un SSD.

Păreri pro şi contra

Pro: are un preț nu prea mare; garanția poate fi extinsă la maxim 4 ani; tastatura e una foarte comodă; vine cu o mulțime de porturi printre care se numără cel HDMI și trei USB 3.0; memoria RAM are o frecvență de 1600 și asta înseamnă mai multă performanță.
Contra: nu vine cu sistem de operare. Are Free DOS, dar e un fel de MS DOS în care nu poți face pare lucru.

Concluzie

Modelul de față e unul foarte bun pentru sarcini multimedia și merg și jocurile, însă trebuie știut că placa video e una pe 64 biți și asta înseamnă că nu e laptopul perfect pentru jocuri. Din preview-ul de alături puteți vedea cum arată notebook-ul și v-aș recomanda să instalați pe el Windows 7 pe 64 bit… că nu vine cu OS.
Ar fi de recomandat să nu-i puneți mausul până nu-i instalați Windows-ul deoarece s-ar putea ca tastatura să nu funcționeze cu mouse-ul introdus în vreunul din porturile USB 3. După ce instalați Windows-ul și driverele de USB 3 puteți să puneți mausul pe USB fără vreo problemă.

Un comentariu la „Asus K55VD-SX130D”

  1. In opinia mea cei de la Asus au progresat foarte mult in materie de design si acesta lucru se poate observa la acest laptop. Au imprumutat foarte multe elemente de la ultrabook-ul lor Zenbook si eu zic ca acest lucru e numai de bine. Este unul dintre primele notebook-uri cu laptop Ivy si din aceasta cauza cred ca va fi foarte vandut.
    Pe partea de design nu am ce comenta, insa la specificatii, deci la partea de detalii tehnice ma asteptam sa vine cu o placa video pe 256 biti si nu pe 64 biti.

Lasă un comentariu