Asus K55VD-SX129D

Acest laptop Asus K55VD-SX129D e un model destul de accesibil din seria K55 deoarece nu vine cu Windows 7 preinstalat ci cu Free DOS. După cum bine știți acesta are noul procesor Core i5, o memorie RAM de 1333MHz și cunoscuta placă video GT 610M. Deci are o configurație multimedia decentă care vă permite să jucați diverse jocuri la detalii medii și să redați filme 1080p sau 720p. Deasemenea, noua serie a acestui producător aduce și porturi USB de tipul 3.0 care vă pot fi de folos doar dacă folosiți o memorie USB sau un HDD extern (pentru instalare Windows sau stocare de filme/muzică). Bineînțeles și acela trebuie să vină cu interfață USB 3.0. Acest K55VD-SX129D are un preț bun Vezi prețul special de azi » care e similar cu al lui K55VD-SX130D.

Poze

Închis
Deschis

Specificații tehnice

Cu siguranță veți avea nevoie de un Core i5 atunci când veți juca jocuri sau când veți rula fișiere video 1080p. E vorba de un model 3210M care deci e unul nou din seria Ivy Bridge. Trebuie să precizez că și placa video integrată e una nouă – HD Graphics 4000. Ecranul său de 15.6 inci are o rezoluție bună dar care e aceeași ca și la restul laptopurilor – 1366 cu 768 pixeli. Acesta vă permite să vizionați doar filme 720p, iar prin HDMI puteți conecta un televizor sau un monitor la acesta.

Memoria sa de 4GB e oarecum suficientă pentru orice pasionat de jocuri, însă dacă vă doriți mai mult, atunci 8GB vor fi de folos. Spre deosebire de predecesoarele sale, acesta are un hard de 7200RPM cu un spațiu de stocare de 500GB. GT 610M e un model pe 64 de biți și cu o memorie video de 2GB, motiv pentru care în joc se pot seta mai multe detalii. Unitatea DVD e și ea una dintre dotări dar nu cred că pe viitor o vom mai vedea. Spun asta pentru că ultrabookurile nu mai au această unitate optică datorită dimensiunilor.

Alte dotări interesante ar fi: difuzoarele stereo, cititorul de carduri, camera web și ieșirea audio. Pe partea de porturi și comunicații are trei USBuri 3.0, un HDMI, microfon, port VGA, mufă rețea și WLAN. Autonomia bateriei de 6 celule e undeva la 3 ore și e în funcție de modul ales (economic/multimedia). O astfel de configurați poate rula orice joc iar datorită dotărilor, e un laptop funcțional.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: porturile USB 3.0, arată bine, procesor Ivy Bridge, placă video de 2GB, hard de 7200 RPM și preț atractiv.

Minusuri: nu are bluetooth.

Concluzie

Acest Asus K55VD-SX129D e un laptop obișnuit și deci nu e vorba de un ultrabook. Sper că viitor acestea să fie mai subțiri, deci mai portabile și să vină cu carcasă metalică.

Te-ar mai putea interesa

Un comentariu la „Asus K55VD-SX129D”

Comentariile sunt închise.