Asus K53U-SX072D

Acest laptop Asus K53U-SX072D vine ca alternativă la modelul mai vechi K53U-SX003D. Ca noutăți acesta aduce un ecran de tip Glare, memorie 1066 MHz și tehnologie SonicFocus pentru o calitate mai bună a sunetului. În rest vom vedea cam același design modern și elegant. Putea să vină cu 3 giga de RAM în loc de 2 pentru cei care mai vor să joace un joc. Pe un astfel de model puteți viziona atât filme HD cât și Full HD. Procesorul este unul AMD Fusion numit E-350 care are o placă video integrată. Acea se numește AMD Radon HD 6310 care are performanțe grafice comparabile cu cele ale unor plăci video dedicate. Are un preț bun Vezi prețul special de azi » + o geantă cadou.

Poze

Închis
Deschis

Specificații tehnice

Dacă nu prea știți mare lucru despre vechiul model ca să vă faceți o idee despre noul model atunci voi enumera cele mai importate specificații tehnice ale acestuia. Procesorul AMD E-350 e un model cu două nuclee care vine cu tehnologie 40 nm, o frecvență de 1.6 GHz și un cache de 1 MB. Deci recomand Windows 7 pe 64 de biți pentru acest model. Ecranul LCD LED e unul Glare și are o rezoluție HD+ de 1366 cu 768 pixeli la o diagonală de 15.6 inci.

Memoria RAM e de 2 giga DDR3 la 1066 MHz și putea fi de 3 giga dar și așa o plăcuță de 2 giga nu costă mai mult de 90 de lei. Acest lucru e posibil datorită faptului că mai are un slot liber. HDD-ul de 320 de giga e unul de tip Serial ATA la 5400 de RPM. Pentru mai multă performanță acesta poate fi înlocuit cu un SSD. Performanțele lui HD 6310 sunt decente în cea ce privesc jocurile în special că vorbim despre un model integrat.

Pe partea de multimedia, porturi și comunicații Asus K53U-SX072D are unitate DVD, Altec Lansing, difuzoare stereo cu tehnologi SonicFocus, cititor de carduri, o ieșire audio, port VGA, port HDMI, mufă RJ-45, trei USB-uri 2.0, microfon și Wi-Fi. Acumulatorul de 6 celule poate oferi o autonomie de circa 3 ore. Acest model cântărește undeva la 2.6 kilogram, are tastatură numerică și vine cu Free DOS.

Păreri pro și contra achiziției

La un așa preț nu prea sunt alternative care să arate așa de bine și să aibe 2 ani garanție. Îl recomand pentru că are o autonomie foarte bună, are multe porturi iar performanțele în jocuri sunt decente și aici vorbim despre jocurile mai vechi sau cu cerințe hardware mai mici. Ca minusuri ar fi memorie RAM de numai 2 giga și lipsa bluetooth-ului.

Concluzie

Acest Asus K53U-SX072D este un model ce se adresează celor pasionați de filme, muzică și jocuri dar câte puțin din fiecare, se putea și mai bine dar la un așa preț nu prea poți să ai cine știe ce pretenții. Deci e un model multimedia ieftin pentru acasă sau la locul de muncă. Așa arată:

Te-ar mai putea interesa

2 comentarii la „Asus K53U-SX072D”

  1. Nu pot spune decat ca e de nota 10. Nu am avut absolut nicio problema cu driverele sau cu instalarea Windows-ului si placa video e buna si de gaming.

  2. cn poate sa imi spuna si mie cum fac sa instalez windosu pt ca nu imi da voie fre dos-ul nu intra wind automat nu are tasta de bios vreo ideie cineva?

Comentariile sunt închise.