Asus K52DE-EX04

În acest review voi scrie despre cel mai ieftin laptop pentru jocuri care este cu siguranţă acest laptop Asus K52DE-EX04 cu procesor AMD Athlon II P320 care are procesor cu două nuclee. Preţul acestuia este undeva la 1.500 de lei şi bineînţeles este şi la ofertă. Este o alternativă mai ieftină la modelul Asus K52DR-EX037D. Probabil vă întrebaţi de ce este aşa de ieftin?

În primul rând, vine cu procesor AMD care este puţin mai slab decât un Dual-Core de la Intel, dar nu e mare diferenţă. Faptul că are chipset AMD, cu siguranţă nu are placă integrată, care avea un consum ceva mai redus de curent. Să nu credeţi că autonomia laptopului este foarte scăzută din acest motiv, ei bine procesorul este unul foarte econom deoarece consumă mai puţin curent decât un Intel. Deci, oarecum se compensează treaba. Iar dacă doriţi mai multă autnomie, atunci puteţi opta pentru un model similar Asus X52F-EX513D la preţ de 1.500 de lei. Acest model vine cu procesor Intel P6100 şi Intel HD Graphics, care-şi face destul de bine treaba în sensul că decodează filme de 720p dar şi de 1080p ceva mai greu.

Am precizat faptul că acesta este cel mai ieftin laptop pentru jocuri, deoarece este cel mai ieftin model cu placă video 5470 de la ATI cu memorie de 512MB împreună cu 2 giga de RAM DDR3. Deci vei mai avea nevoie de încă vreo 2 giga de RAM tip 1066Hz care costă undeva la 90 de lei.

Poze

Tastatură
Lateral

Vezi aici mai multe poze, detalii tehnice și informații referitoare la gadget

Specificaţii tehnice

Procesorul acestui laptop Asus k52de-ex04 este unul dual core mai exact un AMD Athlon 2 x2 modelul p320 cu 2100 megaherţi. Ecranul este unul de tip LCD LED glare cu o rezoluţie de 1366 x 768 pixeli şi are o diagonală de 15,6 inci. Memoria este de tip DDR3 şi are doar 2 giga la frecvenţa de 1066 megaherţi. Hardul este unul de 320 de giga cu 5400 rotaţii pe minut fiind unul de tip Serial ATA.

Placa video este una dedicată, adică un ATI Radeon 5470 la 512 mega DDR3 Video RAM.

Are unitate DVD, difuzor stereo cu tehnologie SRS Premium Sound de la Altec Lansing şi cititor de carduri.

Pe partea de conectivitate stă destul de bine deoarece are 1 HDMI, o intrare audio, 3 usb-uri 2.0 şi altele. Reţeaua este una de tip wireless b/g/n. Are o baterie de 6 celule (4400 mAh 48.4 Wh) şi astfel bateria probabil că va ţine undeva la 2-3 ore. Laptopul nu este aşa de greu, având doar 2,6 kilograme

Plusuri şi minusuri

Minusuri sunt memoria puţină, adică doar de 2 giga. Dacă folosiţi laptopul pentru internet şi filme atunci probabil că vă va ajunge 2 giga, dar dacă vreţi să vă jucaţi ceva de ultimă generaţie atunci va trebui să vă mai luaţi încă cel puţin 2 giga de RAM (costă vreo 90 lei). Probabil că dacă vă veţi juca jocuri de ultimă generaţie atunci laptopul se va încălzi puţin şi va trebui să vă luaţi un cooling pad.

Plusurile sunt: procesorul dual core de ultimă generaţie; memoria RAM de tip DDR3, deci foarte rapidă; hard discul încăpător de 320 de giga; placa video dedicată pe care vor rula jocurile de ultimă generaţie la setări corespunzătoare şi filmele Full HD (1080p); multi-touch touchpad-ul intuitiv ca dă posibilitatea folosirii cu uşurinţă a scroll-ului pe paginile web şi de a mări sau micşora imaginile ; designul splendid marca Asus şi nu în ultimul rând preţul accesibil.

Recomandările mele

Dacă îl vei achziţiona pentru jocuri vei avea nevoie şi de un mouse, că nu cred că vei juca shootere sau alte genuri de jocuri cu touchpad-ul :). Recomandările mele vin de la A4Tech, mai exact un mouse optic A4Tech Oscar X-710BK şi mai recomand un cooling pad, mai exact un Cooler Master NotePal U2 fan Edition.

Alternative

Alternative la acest laptop nu prea sunt la un preţ asemănător deoarece preţul este foarte accesibil. O alternativă ar putea veni tot de la Asus şi vorbesc despre laptopul Asus x52f la un preţ de 1799 lei. Dar, x52f-ul are procesor intel P6100 şi nu are placă video dedicată ci are una integrată de la Intel. Deci, se vede cu ochiul liber că Asus k52de este mai rentabil şi mai performant.
O altă alternativă ar fi un laptop Acer Aspire 5552G-P343G32Mnkk care costă vreo 1600 lei, dar este puţin mai performant.

Concluzie

Dacă vrei un laptop birou, multimedia sau de gaming şi de ultimă generaţie în acelaşi timp atunci acest laptop Asus K52DE-EX04 cu AMD P320 este cea mai ieftină alegere şi probabil cea mai bună. Trebuie să mai adaug că acest laptop a deveni preferatul meu.

Te-ar mai putea interesa

3 comentarii la „Asus K52DE-EX04”

  1. Mda, pai l-am luat si a venit ieri si vreau sa spun ca arata mai bine decat in poze. Ma tenteaza sa-i mai pun inca 2GB RAM, dar nu stiu daca are sens ca programele zboara pe el. Inainte am avut un ACER cu celeron si 1GB RAM, dar acest ASUS zici ca e BMW fata de acel ACER pe care l-am avut.

  2. eu unul prea ma pricep atat de bn la laptop-uri dar am urmarit in ultimele zile mai multe tipuri dar pana am ajuns la concluzia ca pe acesta il voi cumpara , chiar si cei din magazinle din oras mi l-au recomandat pe acesata . Dc e asa cum ai zis u Nasule as merge pe mana ta :), eu unul il folosesc ptr programe navigare si in special games.

  3. Ceva mai ieftin nu găseşti, dacă eşti în căutarea celui mai ieftin laptop care să arate bine şi să fie performant.
    Designul este acelaşi ca al întregii serii k52, deci foarte reuşit.

    Vezi că zilele astea e promoţie la eMAG http://bit.ly/hAxJt7 şi dau router cadou, deci la 1699 lei ai şi rutăr inclus în preţ. 😉

Comentariile sunt închise.