Asus CM6340

Sistemul desktop Asus CM6340 e unul dintre cele mai eficiente desktopuri de gaming, motiv pentru care nu are nevoie de o sursă prea mare. Nu sunt prea multe desktopuri oferite de acest producător, de aceea nu sunt multe configurații disponibile pe piață. Majoritatea desktopurilor lansate au configurații multimedia și de gaming, astfel că acesta e unul decent pentru a juca jocuri deoarece are Core i5 IvyBridge, 6GB RAM și o placă video GT 630. Perifericele incluse sunt decente și bineînțeles sunt fabricate tot de acest producător. Alături de un astfel de PC, vă recomand un monitor Full HD iar brandul vă las să-l alegeți voi. Acest desktop CM6340 are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Carcasa
Sistem desktop complet (monitorul nu e inclus)

Specificații tehnice

Procesorul e destul de bun deoarece performanțele sunt relativ aceleași comparativ cu modelele asemănătoare – i5-3550p de 3.1 GHz. Deci oferă o viteză de procesare decentă și eficiența sa nu poate fi pusă la îndoială având în vedere că e un IvyBridge. Placa de bază mi se pare ideală pentru oric tip de gamer: chipset Intel B75, sunet integrat, rețea integrată, două PCIuri, un PCI Express x4 și un 1 x PCI Express x16.

Pe acesta avem instalate o placă video GT 630 de 2GB și o memorie RAM de 6 GB. Aceste componente hardware pot fi înlocuite cu altele mai bune dar placa video nu poate fi una prea performantă deoarece sursa e de 350W. Deci trebuie să se țină cont și de consumul configurației. Însă, nu văd de ce ați înlocui hardul deoarece e unul SATA de 1 TB. Spre deosebire de alte desktopuri, acesta nu are Windows preinstalat și de aceea vă recomand Windows 8 64 de biți (sau chiar 7).

Nu mai trebuie să cumpărați un mouse și o tastatură deoarece sunt incluse în pachet. Carcasa e una de gaming dotată cu card reader, sursă de 350W și diverse porturi (USBuri 2.0/3.0, DVI, HDMI, VGA, ieșiri audio pentru sistem 5.1 etc.)

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: apreciez că are o placă de sunt foarte bună care vă oferă posibilitatea conectării unui sistem 5.1, are toate ieșirile video necesare, posibilități de upgrade etc.

Minusuri: sursa putea fi una de 450 W.

Concluzie

Acest Asus CM6340 e unul din recomandările mele deoarece nu e foarte scump, dar există o variantă cu 16GB și placă video seria GTX 600 care cu siguranță oferă performanțe mai ridicate. Acel desktop poate fi o investiție pe viitor deoarece va putea rula decent și viitoarele jocuri.

Te-ar mai putea interesa

3 comentarii la „Asus CM6340”

  1. Salut, vreau să-ți recomand o alternativă care se numește Serioux Extreme V9B, care mi se pare mai bună din toate punctele de vedere: gaming, preț și dotări. Configurația sa e una cu Radeon HD 7750 (1644 puncte) care e mult peste GT 630 (713 puncte). Vei avea tot un i5 Ivy Bridge, 8GB, hard SATA III și sursă de 500 W (ideală pentru viitoare upgradeuri). Chiar dacă poartă numele de Serioux, componentele nu sunt produse de ei ci doar asamblate.

  2. ai idee daca sistemul asta are si placa video onboard?
    conectorii ii are, ideea e cum faci sa mearga si fara GT630?

Comentariile sunt închise.